Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Oι αναγνώστες μας στο πλευρό οικογένειας που παραλίγο να βρεθεί στο δρόμο
Oι αναγνώστες μας στο πλευρό οικογένειας που παραλίγο να βρεθεί στο δρόμο thumbnail

Oι αναγνώστες μας στο πλευρό οικογένειας που παραλίγο να βρεθεί στο δρόμο

Ενα απίστευτα σκληρό πρόσωπο του ελληνικού κράτους αντιμετωπίζει από χθες μία πολύτεκνη οικογένεια δύο νέων ανθρώπων, σε ένα ορεινό χωριό της Λέσβου. Για χρέος 1.500 συνολικά ευρώ, από τα οποία τα 200 ευρώ είναι το χαράτσι του σπιτιού τους, κατάσχεται το ένα και μοναδικό σπίτι τους, μόλις 60 τετραγωνικών μέτρων. H είδηση που δημοσιεύσαμε χθες ευαισθητοποίησε τους αναγνώστες μας που άμεσα θέλησαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τουςγια να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. 


Θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μάθω περισσότερα στοιχεία για την οικογένεια αυτή διότι θα ήθελα να βοηθήσω Σας παρακαλώ μην με ξεχάσετε γιατί είναι αρκετά σημαντικό Σας ευχαδιστώ πολύ εκ των προτέρων. Γιώργος


 

 

Πιο αναλυτικά η ιστορία της οικογένειας όπως την διαβάσαμε στο www,enikos.gr

Συμβασιούχος εργάτης ώς τον ερχόμενο Δεκέμβριο ο Νίκος Γ., άνεργη η Μαρία Μ., γονείς τεσσάρων παιδιών, δύο αγοριών και δύο κοριτσιών, από τεσσάρων ώς έντεκα χρόνων, πριν από λίγο καιρό επέστρεψαν από τη Μυτιλήνη -όπου έμεναν σε νοικιασμένο σπίτι- στο πατρογονικό τους σπίτι στο χωριό.


Για να γλιτώσουν τουλάχιστον το ενοίκιο, είπαν. Το χρέος τους στην Εφορία, ύψους 1.300 ευρώ από φόρο εισοδήματος και 200 ευρώ από χαράτσι, ήταν αδύνατον να καλυφθεί. Εντοκα έφτασε τα 2.368 ευρώ! Χθες που οι… μεγαλοοφειλέτες πήγαν παρακαλώντας για μια ρύθμιση της οφειλής τους στην Εφορία πληροφορήθηκαν ότι υπήρχε εντολή για κατάσχεση του ακινήτου τους έναντι της οφειλής. Τόσο αποτιμά το σύγχρονο ελληνικό κράτος τη ζωή και την αξιοπρέπεια δύο νέων ανθρώπων και την ασφάλεια των τεσσάρων παιδιών τους.


Ο Νίκος Γ., πανικόβλητος από την κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει, λέει πως δεν ξέρει τι θα κάνει προκειμένου να σωθεί το σπίτι. «Αστεγα τα παιδιά μου, στο δρόμο, πάντως, δεν θα καταλήξουν», λέει.


Οσον αφορά στο σπίτι, όπως λέει συγγενής του Νίκου Γ., «μη φανταστείτε ότι πρόκειται για κανένα πολυτελές σπίτι. Ολα κι όλα 60 τετραγωνικά, χωρίς μπάνιο, ίσα που χωρά τα κρεβάτια για έξι άτομα και μια μικρή κουζινίτσα. Ούτε σαλόνι ούτε τίποτα, αρκεί όμως για να έχουν κάπου να κοιμούνται τα παιδιά τους. Οταν τα πράγματα δυσκόλεψαν κι ήρθε η ανεργία άφησαν το νοικιασμένο σπίτι στη Μυτιλήνη και πήγαν στο χωριό».


Κύκλοι της ΔΟΥ Μυτιλήνης χθες υποστήριζαν πως δεν ανταποκρίθηκε στις πολλές ειδοποιήσεις που έλαβε για να προχωρήσει σε ρύθμιση της οφειλής. Από τη μεριά της η πολύτεκνη οικογένεια λέει πως δεν έλαβαν ποτέ καμία ειδοποίηση.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X