Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Θέλετε να δείχνετε πάντα νέοι; Κάντε σεξ!
Θέλετε να δείχνετε πάντα νέοι; Κάντε σεξ! thumbnail

Θέλετε να δείχνετε πάντα νέοι; Κάντε σεξ!

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη, μια ενεργή σεξουαλική ζωή σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας πιο νεανικής όψης. Αυτό έχει ιδιαίτερα σημασία αν λάβει κανείς υπόψη το ολοένα αυξανόμενο αριθμό των 70χρονων με ενεργή σεξουαλική ζωή μέσα στην τελευταία δεκαετία.


Aπό την επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών 


Το ερώτημα των ερευνητών ήταν τι ακριβώς σημαίνει η ενεργή σεξουαλική ζωή των  ηλικιωμένων για την υγεία τους. Αφού λοιπόν εξέτασαν την επίδραση της συστηματικής σεξουαλικής δραστηριότητας στην τρίτη ηλικία, μπόρεσαν όχι μόνο να απαντήσουν το παραπάνω ερώτημα, αλλά και να συμπεράνουν ότι μια ενεργή σεξουαλική ζωή είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της νεότητας. Ο συγγραφέας της μελέτης μάλιστα, τονίζει πως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι σημαντικό να συνεχίσουν να είναι ενεργοί και να έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και τονίζει πως η κοινωνία θα έπρεπε να ενθαρρύνει και να επικροτεί τη σεξουαλική δραστηριότητα στην τρίτη ηλικία.


Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η σεξουαλική πράξη κάνει τους ανθρώπους πιο χαρούμενους ενισχύοντας έτσι τη βάση μιας καλής ψυχοσυναισθηματικής ισορροπίας. Η αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα μάλιστα, είναι γνωστό ότι σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.


Παράλληλα, σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου του Belfast της Ιρλανδίας, τα άτομα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή ζούνε περισσότερο από αυτούς που δεν έχουν.


Ανάμεσα στις θετικές επιδράσεις της ενεργής σεξουαλικής ζωής,  οι ειδικοί αναφέρουν ότι κατά τη σεξουαλική πράξη απελευθερώνονται ενδορφίνες οι οποίες δρουν σαν φυσικά αναλγητικά. Επιπλέον, συμπληρώνουν πως το σεξ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, να κάνει το δέρμα πιο λαμπερό , καθώς και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης δερματίτιδας.


Είναι σημαντικό η διαδικασία της γήρανσης να μην συνδέεται με αρνητικά στερεότυπα, παρεξηγήσεις και προκαταλήψεις που δημιουργούν αναστολή στην σεξουαλική επιθυμία του ζευγαριού και αφαιρούν τη χαρά και την απόλαυση που οι δύο σύντροφοι αντλούν από τις σεξουαλικές τους εμπειρίες.


Το 1997 μια μελέτη αποκάλυψε πως ο κίνδυνος θνησιμότητας για τους άνδρες που  έπασχαν από καρδιακή νόσο και είχαν πιο συχνό οργασμό ήταν 50% μικρότερος  σε σύγκριση με αυτόν των ανδρών που δεν είχαν συχνό οργασμό. Παράλληλα, το 2011 μια άλλη μελέτη ανέδειξε ότι τα ηλικιωμένα ζευγάρια με ενεργή σεξουαλική ζωή τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό η κοινή γνώμη να κατανοήσει πως η ποιότητα της σεξουαλικής έκφρασης σχετίζεται σημαντικά με την καλή γενική υγεία και την ευεξία σε όλες τις ηλικίες

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X