Αρχική / Ψυχολογία / Ψυχοσωματικά / Yπνοβασία: Από τι προκαλείται και πώς αντιμετωπίζεται;
Yπνοβασία: Από τι προκαλείται και πώς αντιμετωπίζεται;  thumbnail

Yπνοβασία: Από τι προκαλείται και πώς αντιμετωπίζεται;

Αναγνώστης μας ζητά τη βοήθεια των ειδικών μας: 


Καλησπέρα, είμαι 18 χρονών και υπνοβατώ απο μικρος. Είχε σταματήσει αυτό το φαινόμενο αλλά τώρα που πήγα στρατό υπνοβατούσα σχεδόν κάθε μέρα. Τι με συμβουλευετε να κάνω ώστε να αντιμετωπίσω συτό το φαινόμενο;


Αγαπητέ αναγνώστη. Απευθύναμε το ερώτημά σου στην Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάντια Μπεργιαννάκη -Δερμιτζάκη.Η υπνοβασία χρειάζεται μια διερεύνηση αρχικά εγκεφαλική και οπωσδήποτε πρέπει να γίνει ένας νευρολογικός έλεγχος και βέβαια και μια ψυχιατρική συνεδρία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που την προκαλεί. Σε ηλικίες άνω των 18 πολλές φορές έχει έναν λόγο ψυχολογικό.


Όταν κάποιος υπνοβατεί το περιβάλλον του πρέπει να προσέχει να μην τραυματιστεί την ώρα που υπνοβατεί και του συμβεί άτι κακό. Πρέπει να μην τον ξυπνήσουν γιατί μπορεί να πάθει σύγχυση εκείνη τη στιγμή και να εκδηλώσει ξαφνικά βίαιη συμπεριφορά. Η υπνοβασία θεραπεύεται και με φάρμακα πάντα όμως με την έγκριση του ειδικευμένου ιατρού. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X