Μια light καρμπονάρα!

<p><span><strong>ΥΛΙΚΑ </strong>(4 άτομα)</span><br /><span>250 γρ. σπαγγέτι (καλύτερα ολικής άλεσης)</span><br /><span>1/2 ποτήρι γάλα με λίγα λιπαρά</span><br /><span>3 κ.σ τριμμένο τυρί light</span><br /><span>6 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε κυβάκια</span><br /><span>1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span><br /><span>4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες</span><br /><span>1/2 αυγό</span><br /><span>1 ποτήρι λευκό κρασί</span><br /><span>1 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός</span><br /><span>1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο</span><br /><span>τριμμένο μαύρο πιπέρι</span></p>
<p><br /><br /><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<ol>
<li>Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. </li>
<li>Χτυπάμε το γάλα με το τυρί, τον μαϊντανό και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.</li>
<li>Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τη γαλοπούλα, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και το σκόρδο (χωρίς λάδι).</li>
<li>Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτοντας αν χρειάζεται 2-3 κ.σ νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. </li>
<li>Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το κρασί.</li>
<li>Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα.</li>
<li>Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε τα μακαρόνια. </li>
<li>Ρίχνω το αυγό με το κρασί στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά. </li>
<li>Σερβίρουμε αμέσως. </li>
</ol>

Σχετικά άρθρα