Αρχική / More / Εργασιακά / Βρίσκομαι σε σύγχυση και ζητώ μια βοήθεια
 Βρίσκομαι σε σύγχυση  και ζητώ μια βοήθεια thumbnail

Βρίσκομαι σε σύγχυση και ζητώ μια βοήθεια

Αναγνώστης μας ρώτησε : Καλημέρα σας , Θα ήθελα να ρωτήσω για την περίπτωση μου, η οποία μάλλον δεν είναι πολύπλοκη αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσω να ψάχνω. Είμαι γεννημένος το 1964 και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ από τον Οκτώβριο του 1980. Έως σήμερα εργάζομαι συνεχώς, με μόνη διακοπή την περίοδο του στρατού (24 μήνες). Με δεδομένο τις συνεχιζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ήθελα να γνωρίζω σε ποια η σε ποιες κατηγορίες υποψηφίων συνταξιούχων θα βρεθώ σε Χ χρόνια. Θεώρησα ότι αφού πλέον υπάρχει υπηρεσία για τις καταμετρήσεις των ενσήμων (Κέντρο Αναθεώρησης ΙΚΑ) ότι θα έπρεπε να απευθυνθώ εκεί, πράγμα που έκανα. ‘Κατέβασα’ την σχετική αίτηση από το Internet και αφού τη συμπλήρωσα, μάζεψα όλα τα ένσημα που είχα, δηλαδή τις παλαιές καρτέλες ενσήμων, τα μηχανογραφημένα έως 31/12/2001 και την απόδειξη του συστήματος του ΙΚΑ από το 2002 έως σήμερα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους, για να επιβεβαιώσω τα απαραίτητα στοιχεία, που θα έπρεπε να έχω μαζί μου, με ενημέρωσαν, αρκετά επιβλητικά, ότι μόνο δυο χρόνια πριν βγω στη σύνταξη μπορώ να κάνω καταμέτρηση. Πως θα γνωρίζω πότε είναι τα δυο χρόνια πριν εάν δεν μου πει κάποιος πότε μπορώ να βγω στη σύνταξη και πως θα μου πει κάποιος πότε μπορώ να βγω στη σύνταξη εάν δεν κάνω πρώτα καταμέτρηση. Βρίσκομαι σε σύγχυση από το ξεκίνημα της αναζήτησης μου και ζητώ μια βοήθεια στον ‘Γολγοθά’ που αποφάσισα να ανέβω. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.


Στο ερώτημά σας, σας απάντησε ο Μουσελίμης Δημήτρης Εργατολόγος- Ειδικός σε θέματα κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου.Από την ερώτηση σας δεν προκύπτει με σαφήνεια ο ακριβής χρόνος ασφάλισής σας στο Ι.Κ.Α. Αν όντως ισχύει η συνεχής ασφάλισης από τον 10/1980 έως σήμερα (ήτοι 25 ημέρες ασφάλισης ανά μήνα) με μόνη εξαίρεση τον χρόνο στρατιωτικής θητείας, τότε μέχρι 31/12/2012 εκτιμούμε ότι πιθανώς έχετε περίπου 9075 ημέρες ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι με αναγνώριση 5 ετών πλασματικού χρόνου θα μπορέσετε να θεμελιώσετε δικαίωμα πλήρους σύνταξης με τους όρους που ίσχυαν το 2012 (γιατί τότε συμπληρώνετε με την αναγνώριση τις 10.500 ημέρες ασφάλισης) και άρα θα μπορέσετε να συνταξιοδοτηθείτε με 11.100 ημέρες ασφάλισης και την ηλικία των 59 ετών. Επομένως όντως είναι πολύ νωρίς για να δεχθεί το Ι.Κ.Α. τα ένσημα σας για καταμέτρηση. Αυτό θα γίνει στην ηλικία των 57 ετών τουλάχιστον. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X