Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Όλη η συνέντευξη Ζήγρα στο Mega που καίει τον Τσοχατζόπουλο!
Όλη η συνέντευξη Ζήγρα στο Mega που καίει τον Τσοχατζόπουλο! thumbnail

Όλη η συνέντευξη Ζήγρα στο Mega που καίει τον Τσοχατζόπουλο!

Εθισμένο στο χρήμα χαρακτήρισε τον Ακη Τσοχατζόπουλο ο Νίκος Ζήγρας σε συνέντευξή του στο Μega – την πρώτη αφότου αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή του.


Δεν ήμουν ο ταμίας του Τσοχατζόπουλου, είπε ο εξάδελφος του καταδικασθέντος πρώην υπουργού και υποστήριξε ότι τα χρήματα από τις μίζες είναι πολύ περισσότερα από τα 57 εκατ που έχουν φανεί.


Ερωτηθείς τι οδήγησε τον Ακη Τσοχατζόπουλο να κλέψει το ελληνικό Δημόσιο, ο κ. Ζήγρας απάντησε πως ήταν ο εθισμός του στο χρήμα.


«Δεν μ' αρέσει να κατηγορώ τους ανθρώπους, αλλά ο Τσοχατζόπουλος είναι εθισμένος στο χρήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι ο φυσικός και ηθικός αυτουργός» αυτής της υπόθεσης.


Στη ερώτηση αν νιώθει πλέον ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του, ο Νίκος Ζήγρας απάντησε ότι η βεβαρημένη συνείδηση δεν είναι ελεύθερη, ενώ ισχυρίστηκε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Εχω δεχθεί επανειλημμένως απειλές… ζήτησα προστασία. Δεν κυκλοφορώ ελεύθερος, δεν μπορώ, φοβάμαι», υποοστήριξε.


Ερωτηθείς τέλος γιατί δεν βγήκε νωρίτερα να καταγγείλει όσα έκανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Ζήγρας υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι συνήγοροι και ο  ίδιος ο πρώην υπουργός – ο παρολίγον πρωθυπουργός της χώρας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε-  προσπάθησαν να τον βγάλουν τρελό.


Φανταστείτε να τα έλεγα τότε, θα με πήγαιναν σίγουρα στο τρελοκομείο, παρατήρησε.


Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Νίκος Ζήγρας δήλωσε ότι για τον ίδιο ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι για λύπηση, στηλιτεύοντας τη στάση του πρώην υπουργού στη δίκη απέναντι στην κόρη του Αρετή: «Όταν αποφεύγεις να στηρίξεις το ίδιο σου το παιδί, πως να συζητήσεις με έναν τέτοιον άνθρωπο», την ώρα μάλιστα που «το παιδί του τον στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Αυτό δείχνει, συμπλήρωσε, ότι πρόκειται για μία κλασική περίπτωση εθισμού στο χρήμα.


Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη στο Mega:


Ερώτηση: Κύριε Ζήγρα, μετά από 18 μήνες προφυλάκισης, σήμερα είστε ελεύθερος. Θέλω να μου πείτε εάν αισθάνεστε ενοχές για όλα όσα αποκαλύψατε ή πιστεύετε ότι κάνατε το καθήκον σας;


Νίκος Ζήγρας: Κατ' αρχήν, να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δίνετε να περάσω μέσω της συνέντευξης αυτής ακόμη μία φορά τη μεγάλη μου συγγνώμη στον ελληνικό λαό και την ειλικρινή μεταμέλειά μου για τις πράξεις που έκανα. Από την πρώτη στιγμή είχα παραδεχθεί την ενοχή μου. Αυτά με οδήγησαν να αποκαλύψω την αλήθεια, διότι οι ενοχές μου ήταν τόσο μεγάλες που δεν μπορούσα να συνεχίσω να ζω με αυτό το βάρος της συνείδησης.


Ερώτηση: Για πολλά χρόνια λέγεται ότι ήσασταν το δεξί χέρι και ο ταμίας του Άκη Τσοχατζόπουλου. Εσείς πότε καταλάβατε τα περί προμηθειών για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών, τα TOR M1 και τα υποβρύχια;


Νίκος Ζήγρας: Δεν ήμουν ο ταμίας του Τσοχατζόπουλου. Άλλοι ήταν. Και τους ταμίες τους έχω κατονομάσει στον κύριο ανακριτή εχθές που πήγα. Απλώς με μεταχειρίστηκε ο κ. Τσοχατζόπουλος και με βάφτισε συνεργάτη του.


Ερώτηση: Γνωρίζετε, δηλαδή, κι άλλα πράγματα;


Νίκος Ζήγρας: Τα κατέθεσα στον ανακριτή και πιστεύω ότι στις επόμενες δίκες θα αναδειχθούν


Ερώτηση: Το κατηγορητήριο έχει καταγράψει 57 εκατομμύρια ως μίζες που πέρασαν από τα χέρια του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αυτά τα χρήματα είναι όλα όσα γνωρίζουμε ή υπάρχουν κι άλλα χρήματα από άλλες συμβάσεις;


Νίκος Ζήγρας: Είμαι σίγουρος ότι οι επικείμενες δίκες -οι οποίες μπορεί να είναι μία, δύο, τρεις, είναι ακόμη σε εξέλιξη αυτή η ιστορία- θα οδηγήσουν πραγματικά στα ποσά που υποψιάζεται ο κόσμος. Κι εκεί θα αποκαλυφθούν πλέον τα πραγματικά νούμερα.


Ερώτηση: Σας είπε ποτέ ο Άκης Τσοαχατζόπουλος ευθέως, σας εξομολογήθηκε ποτέ ότι έχει πάρει κάποια προμήθεια από κάποια σύμβαση. Ήσασταν στενός του συνεργάτης από το 1997;


Νίκος Ζήγρας: Ποτέ δεν μου ομολόγησε ευθέως ότι αυτά τα χρήματα προέρχονται από διάφορες πηγές βρώμικες, μίζες κ.λπ. και πάντα ισχυριζόταν ότι ήταν από φίλους Άραβες επενδυτές, που είχαν συμπάθεια προς αυτόν και ήθελαν να δημιουργήσουν μαζί του διάφορες δουλειές στην Ελλάδα. Αυτή ήταν όλη η υπόθεση.


Ερώτηση: Τόσα χρήματα, 57 εκατ. ευρώ, από ένα fund που ήθελε να αγοράσει ακίνητα στην Ελλάδα; Δεν σας ξένισε κάπου;


Νίκος Ζήγρας: Οπωσδήποτε ήταν πάρα πολύ περίεργο από το 1997 και μετά που παρουσιάστηκαν όλα αυτά τα περίεργα χρήματα για 'μενα, χωρίς όμως ευθέως να μου το ομολογήσει από πού προέρχονται. Κατάλαβα ότι αυτά έρχονταν πλέον από δουλειές που έκανε ο Τσοχατζόπουλος ως υπουργός στο υπουργείο που είχε αναλάβει τελευταία.


Ερώτηση: Τι πιστεύετε ότι μπορεί να οδήγησε τον κ. Τσοχατζόπουλο σε αυτή την παραβατική συμπεριφορά, να κλέψει το ελληνικό Δημόσιο; Ήταν ένας άνθρωπος που θα γινόταν παρά λίγο πρωθυπουργός.


Νίκος Ζήγρας: Θα σας απαντήσω πολύ σύντομα σε αυτό, που δεν μου αρέσει να κατηγορώ τους ανθρώπους. Ο εθισμός στο χρήμα τον οδήγησε. Ο άνθρωπος είναι εθισμένος στο χρήμα. Τίποτα άλλο δεν θέλω να σας πω. Νομίζω ότι όλοι μπορούν να το καταλάβουν αυτό το πράγμα.


Ερώτηση: Ζητήσατε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δίκης από τον ξάδελφό σας, από τον κ. Τσοχατζόπουλο, να πει την αλήθεια. Είχατε επιχειρήσει να το κάνετε και στη φυλακή αυτό. Ποια ήταν η απάντηση που πήρατε;


Νίκος Ζήγρας: Δεν μου αρέσει να ακούω ψέματα από ανθρώπους που ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έκαναν και πώς το έκαναν. Γιατί ο Τσοχατζόπουλος είναι ο ηθικός και ο πραγματικός αυτουργός αυτής της υπόθεσης και ο αποκλειστικός παραλήπτης όλων των χρημάτων.


Ερώτηση: Πιστεύετε ότι υπήρχαν ή υπάρχουν και άλλοι κατηγορούμενοι που γνωρίζουν την αλήθεια που υποστηρίζετε εσείς ότι γνωρίζετε και δεν τη λένε;


Νίκος Ζήγρας: Όχι νομίζω, το θεωρώ σίγουρο. Όλοι ξέρουν την αλήθεια.


Ερώτηση: Εσείς αισθάνεστε εντάξει με τη συνείδησή σας; Αισθάνεστε καθαρός; Αισθάνεστε ότι έχετε πράξει το καθήκον σας;


Νίκος Ζήγρας: Μια βεβαρημένη συνείδηση δεν μπορεί να είναι εντάξει ποτέ. Ούτε ο χρόνος είναι γιατρειά για μια βεβαρημένη συνείδηση. Από κει και πέρα, ζω με αυτό το βάρος και με το φόβο. Φόβο διότι κατά τη διάρκεια όλης αυτής της χρονοβόρας διαδικασίας έχω δεχτεί επανηλειμμένως απειλές για τη ζωή μου. Ζω με φόβο και ζήτησα προστασία. Δεν κυκλοφορώ ελεύθερα. Δεν μπορώ, φοβάμαι!


Ερώτηση: Πολλοί θα ρωτήσουν γιατί ο Νίκος Ζήγρας είπε ό,τι είπε το 2011 και δεν τα είπε νωρίτερα, από τη στιγμή που αντιλήφθηκε το 1997-98 τι ακριβώς συνέβαινε.


Νίκος Ζήγρας: Στη διάρκεια της δίκης ο Τσοχατζόπουλος και οι συνήγοροί του προσπάθησαν να με βγάλουν τρελό. Φανταστείτε τώρα την εποχή εκείνη που ο Τσοχατζόπουλος ήταν ο παρ' ολίγον πρωθυπουργός της χώρας, να έκανα καταγγελία. Θα με έστελναν στο τρελοκομείο κατευθείαν. Ήταν αδιανόητο για οποιονδήποτε Έλληνα να κάνει κάτι τέτοιο. Ήταν ο παρ' ολίγον πρωθυπουργός της χώρας! Και ευτυχώς που δεν έγινε!


Ερώτηση: Εάν τον βλέπατε σήμερα τι θα του λέγατε;


Νίκος Ζήγρας: Θα προτιμούσα να μην τον δω γιατί είναι μια λύπηση για 'μένα. Είναι ξάδελφός μου, όπου και να 'ναι. Το να μην αποδέχεσαι την κόρη σου, το παιδί σου μέσα στο δικαστήριο και να αποφεύγεις να στηρίξεις το παιδί σου το ίδιο, πώς μπορεί να συζητήσει κάποιος μαζί με αυτόν τον άνθρωπο; Δηλαδή προκάλεσε μια λύπηση επιπλέον για εμένα, που το παιδί του στο κάτω-κάτω τον στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά ο πατέρας δυστυχώς ούτε καν κατάλαβε τι είπε το παιδί του. Αυτό είναι δηλαδή μια κλασική περίπτωση εθισμού στο χρήμα.




X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X