Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι θα γίνει μετά το "όχι" της Τρόικας για το επίδομα θέρμανσης;
Τι θα γίνει μετά το "όχι" της Τρόικας για το επίδομα θέρμανσης;  thumbnail

Τι θα γίνει μετά το "όχι" της Τρόικας για το επίδομα θέρμανσης;

Όχι της τρόικας στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15% και για διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων. 

Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου ξεκίνησαν αμέσως να επαναδιατυπώνουν την πρόταση «αφήνοντας έξω» τους συντελεστές που αφορούν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. 

Το όχι της τρόικας αφορούσε το σύνολο της πρότασης, κάτι που σημαίνει ότι επαναδιατυπώνεται και περιλαμβάνει μόνο την αύξηση και προκαταβολή (σ.σ. τμήματος) του επιδόματος θέρμανσης και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων. 

Η νέα πρόταση αναμένεται να προβλέπει μικρή προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης που θα ανέρχεται στο 25% του συνολικού ποσού, αύξηση του ποσού της επιδότησης από 0,28 σε 0,35 ευρώ ανά λίτρο και διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προβλέπει:

• Μικρή προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που θα ανέρχεται στο 25% του συνολικού ποσού για κάθε δικαιούχο.

• Αύξηση του ποσού της επιδότησης από 0,28 σε 0,35 ευρώ ανά λίτρο. 

• Διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων με στόχο να ωφεληθούν περισσότεροι καταναλωτές. 

Εξετάζεται να διευρυνθεί κατά 5.000 ευρώ το ύψος του ετήσιου εισοδήματος μέχρι του οποίου οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται το επίδομα. 

Για τον άγαμο, στόχος είναι να ανέλθει στα 30.000 ευρώ από 25.000 που ήταν πέρυσι και για τον έγγαμο στα 40.000 ευρώ και να προστίθενται 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. 

Ανάλογη διεύρυνση των κριτηρίων εξετάζεται και για το ύψος της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου (κατά 50.000 έως 100.000 ευρώ επιπλέον των 150.000 που ίσχυε πέρυσι).

Όπως είχε αναφέρει και χθες το capital.gr, το ΥΠΟΙΚ ήταν έτοιμο να εκδώσει απόφαση για τη νέα μορφή του επιδόματος θέρμανσης χωρίς αυτή να περιλαμβάνει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 15%.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς την ερχόμενη Τρίτη πρέπει να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές.
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X