Πώς θα φροντίσω λιπαρά και ξηρά μαλλιά χωρίς να ξοδευτώ;

H κυρία Μαίρη Παναγάκου, μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για το πώς να προφυλάξουμε τα μαλλιά μας από τα σπασίματα, την ξηρότητα αλλά και την λιπαρότητα, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ σε καλλυντικά. Εύκολες και γρήγορες συνταγές ομορφιάς για υγιή και λαμπερά μαλλιά. 

Πώς θα αντιμετωπίσω τη λιπαρότητα των μαλλιών;  

Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, φτιάξτε και χρησιμοποιήστε το δικό σας σαμπουάν με τα παρακάτω βήματα: Αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας (στραγγιστό). Στην συνέχεια, κάντε μασάζ  και αφήστε το για μερικά λεπτά. Ξεβγάλτε πολύ καλά τα μαλλιά σας. Με την συχνή χρήση θα μπορέσετε να καταπολεμήσετε τη λιπαρότητα.

Τι πρέπει να κάνω εάν έχω ξηρά μαλλιά; 

Εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά και σπάνε εύκολα, τότε χρειάζεστε μια μάσκα ειδική που θα τα βοηθήσει να δείχνουν και πάλι υγιή.Θα χρειαστείτε 50 ml λάδι από αβοκάντο, 30 γρ. σιταρέλαιο, 15 σταγόνες λάδι κέδρου και 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Σε ένα ποτήρι αναμιγνύετε τα αιθέρια έλαια και τα αφήνετε για μερικά λεπτά να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αβοκάντο και το σιταρέλαιο και ανακατεύετε καλά, προσθέτοντας και τα αιθέρια έλαια. Η μάσκα σας είναι πλέον έτοιμη.  Βρέξτε καλά τα μαλλιά σας και σκουπίστε τα προσεκτικά. Απλώστε τη μάσκα και κάντε μασάζ για 5-10 λεπτά. Μετά αφήστε τη μάσκα να δράσει για ½ τουλάχιστον ώρα και μετά λουστείτε.  Εάν το επαναλαμβάνετε 2 φορές το μήνα, τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν όγκο και στιλπνότητα.

Θέλετε να δυναμώσετε τα μαλλιά σας;  Χτυπήστε ½ φλιτζάνι γιαούρτι μαζί με 1 αυγό. Απλώστε το στις ρίζες των μαλλιών σας, κάνοντας συγχρόνως μασάζ. Αφήστε το για 15-20 λεπτά έτσι απλωμένο και μετά ξεβγάλτε με χλιαρό νερό πολύ καλά για να μην μείνουν υπολείμματα.

Και ένα ακόμα μυστικό για το ξέβγαλμα!

Αν κάνετε όλα αυτά τα «μαγικά» στα μαλλιά σας και στο τέλος τα ξεβγάλετε με αποσταγμένο νερό, τότε εκείνα θα γίνουν ακόμα πιο απαλά, λαμπερά και μεταξένια.

 

 

Σχετικά άρθρα