Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο γιουβέτσι!
Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο γιουβέτσι! thumbnail

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο γιουβέτσι!

Yλικά:
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 πακέτο κριθαράκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 ώριμες ντομάτες
2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτές
2 κουτ. της σούπας κάπαρη
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι





Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες και τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Ζεσταίνετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, την κάπαρη, τον ντοματοπελτέ και 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Βράζετε το κριθαράκι σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 5 λεπτά. Το στραγγίζετε και το αδειάζετε σε ένα ταψί, ρίχνετε και το κοτόπουλο με την σάλτσα, ανακατεύετε και σκεπάζετε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για 15 λεπτά. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και σερβίρετε.


 

 

 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X