Light παστίτσιο με λαχανικά: Απόλαυση!

<h4 class="title">Υλικά:</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες<br />1 λαχανο<br />1 μαρούλι<br />1 κρεμμύδι<br />1 ποτήρι νερού πλιγούρι<br />½ ματσάκι άνηθο<br />1 ½ ποτήρι ζεστό νερό<br />2-3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη<br />1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια<br />2 ποτήρια νερό<br />8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />1 συσκευασία μακαρόνια για παστιτσιο<br />λίγο κύμινο<br />μοσχοκάρυδο<br />αλάτι<br />πιπέρι<br /> </p>
<p> </p>
<div><strong><span style="font-size: 1em;">Εκτέλεση:</span></strong></div>
<p>Καθαρίζουμε το λάχανο και το μαρούλι, αφαιρούμε το κοτσάνι.<br />Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει.<br />Μόλις αρχίζει και βράζει, ρίχνουμε μέσα το λάχανο μαζί με το μαρούλι και το ζεματάμε για λίγα λεπτά.<br /><br />Ταυτόχρονα σε αλατισμένο νερό βράζουμε για 10 λεπτά και τα μακαρόνια.<br />Μόλις ζεματιστεί το λάχανο με το μαρούλι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει.<br />Βάζουμε 1 ½ ποτήρι ζεστό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι.<br /> <br /><br />Το αφήνουμε ώστε να μουσκέψει καλά.<br />Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.<br />Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.<br />Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.<br /> <br /><br />Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.<br />Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.<br /> Μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα στο ζεστό λάδι το ζεματιστό μαρούλι, ξερό κρεμμύδι,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα σοτάρουμε.<br />Μόλις σοταριστούν,προσθέτουμε το πλιγούρι,το τριμμένο καρότο και την ντομάτα.<br /> <br /><br />Τα αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά.<br />Αλατοπιπερώνουμε.<br />Ρίχνουμε τα μυρωδικά, δηλαδή λίγο κύμινο και λίγο μοσχοκάρυδο.<br />Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.<br /> <br /><br />Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν.<br />Περιμένουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά, τότε η γέμιση είναι έτοιμη.<br />Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια από τα φύλλα του ζεματισμένου λάχανου και τα αλατίζουμε με ελάχιστο αλάτι.<br />Στη συνέχεια απλώνουμε τα φύλλα σε ένα ορθογώνιο ταψί μήκους 45 εκατοστών.<br /> <br /><br />Στρώνουμε δημιουργώντας δύο σειρές από φύλλα.<br />Από πάνω ρίχνουμε την πρώτη στρώση από μακαρόνια και μετά πάνω από τα μακαρόνια δημιουργούμε μια στρώση με τη γέμιση από το μαρούλι.<br />Πάνω από τη γέμιση βάζουμε άλλη μια σειρά φύλλα και από πάνω ρίχνουμε την δεύτερη στρώση από τα μακαρόνια.<br />Ξανά γέμιση.<br /><br />Επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά μέχρι να γεμίσει το ταψί.<br />Η τελευταία στρώση να είναι φύλλα λάχανου.<br />Προσθέτουμε λίγο αλάτι.<br />Ρίχνουμε στο ταψί ένα ποτήρι νερό και τρεις κουταλιές της σούπας λάδι.<br /> Βάζουμε το παστίτσιο στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 75 λεπτά.<br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 75 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα