Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Μόνιμο μακιγιάζ: Θα το τολμούσες?
Μόνιμο μακιγιάζ: Θα το τολμούσες? thumbnail

Μόνιμο μακιγιάζ: Θα το τολμούσες?

Το μόνιμο μακιγιάζ ή τα καλλοπιστικά τατουάζ , είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα του κλάδου της υγείας και της ομορφιάς .


Αν έχετε πολύ λεπτά ή ασχημάτιστα φρύδια ή και καθόλου φρύδια, ένα μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να βοηθήσει . Ένα τατουάζ στα χείλη, επίσης, μπορεί να δώσει ένα τέλειο σχήμα στην γραμμή των χειλιών. Με ένα χρωματιστό τατουάζ στα χείλη, το φυσικό κραγιόν θα παραμένει. Μετά από ένα τατουάζ eyeliner, μπορείτε αφήσετε τα μολύβια των ματιών σας για πάντα.


Τα καλοπιστικά τατουάζ έχουν επίσης πιο σοβαρές εφαρμογές , όπως η βελτίωση της εμφάνισης της θηλής του μαστού μετά την ανόρθωση ή κάποια εγχείρηση μαστού .


Πώς γίνεται το μόνιμο μακιγιάζ


Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με ένα απλό τατουάζ . Ο αισθητικός χρησιμοποιεί μια βελόνα που διαπερνά το δέρμα σας και απελευθερώνει χρωστική ουσία.


Η σωστή αποστείρωση , οι τεχνικές , και η αδειοδότηση είναι το κλειδί για την ασφαλή διαδικασία.


Πριν γίνει  μόνιμη η εφαρμογή μακιγιάζ , θα γίνει μια δοκιμή με ειδικό έμπλαστρο στο δέρμα σας για να ελέγξετε αν έχετε αλλεργική αντίδραση στη χρωστική ουσία που θα χρησιμοποιηθεί.


Μετά από αυτό , θα επιλέξετε το χρώμα, με βάση τις συμβουλές και τις υποδείξεις από τον αισθητικό . Ο τεχνικός θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια ένα αποστειρωμένο χειρουργικό στυλό για να σκιαγραφήσει την περιοχή που θα γίνει το τατουάζ και στη συνέχεια να βάλει ένα αναισθητικό τζελ στο δέρμα σας.


Χρησιμοποιώντας μία δονούμενη βελόνα, ο τεχνικός θα εφαρμόσει τη χρωστική ουσία στο άνω στρώμα του δέρματος σας. Λογικά θα αισθανθείτε ένα μικρό τσούξιμο ή μούδιασμα.


Τις πρώτες μέρες το χρώμα είναι πιθανό να φαίνεται σκούρο και γυαλιστερό, και ο περιβάλλον ιστός θα είναι πρησμένος και κόκκινος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρύα κομπρέσα για να μειώσετε το πρήξιμο και μια αντιβιοτική αλοιφή για να βοηθήσετε στην πρόληψη κάποιας λοίμωξης . Οι επιπλοκές είναι σπάνιες αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν λοίμωξη ή αλλεργικές αντιδράσεις στη χρωστική ουσία του τατουάζ.


Πριν προβείτε στην διαδικασία του μόνιμου τατουάζ, καλό θα ήταν να το εξετάσετε προσεκτικά. Ζητήστε να μιλήσετε με πρώην πελάτες . Ζητήστε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά. Για να αποφύγετε μολύνσεις και να εξασφαλίσετε επαγγελματικά αποτελέσματα, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με κάποιο αισθητικό με άδεια, στην ιδανική περίπτωση που συνιστάται από έναν πλαστικό χειρουργό. Βεβαιωθείτε ότι ο αισθητικός χρησιμοποιεί αποστειρωμένα γάντια και αποστειρωμένο εξοπλισμό.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X