Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Φαρμακευτική αγωγή μετά από εγκεφαλικό
Φαρμακευτική αγωγή μετά από εγκεφαλικό  thumbnail

Φαρμακευτική αγωγή μετά από εγκεφαλικό

Αναγνώστης μας έθεσε το εξής ερώτημα: 


"Απο λάθος διάγνωση πριν 3 χρόνια αντι θεραπείας για εγκεφαλικό μου διναν επι 3 χρόνια θεραπεία για πάρκινσον Requip των 10 και Azilect. Πως θα συνέλθω τώρα?"


Την απάντηση μας την δίνει ο Νευρολόγος, Ευάγγελος Κατσαρός:Αρχικά θα πρέπει να πούμε οτι τα εγκεφαλικά είναι δύο μεγάλες κατηγορίες:


Τα αιμορραγικά, οπου το εγκεφαλικό προέρχεται από αιμορραγία και τα ισχαιμικά, όπου το εγκεφαλικό δημιουργείται από θρομβώσεις εγκεφαλικών αγγείων, άλλοτε άλλου μεγέθους. Και τα δύο είδη είναι πιθανόν να προκαλέσουν βλάβη σε περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με το πάρκινσον ή συναφείς διαταραχές, πιο συχνά προερχόμενα από τη 2η κατηγορία εγκεφαλικών.


Υπάρχει λοιπον πιθανότητα να πέρνατε φάρμακα για πάρκινσον, όπως αυτά που περιγράφετε, επειδή το εγκεφαλικό που πάθατε σας προκάλεσε και κάποιας μορφής πάρκινσον.Αυτό το γνωρίζουν οι θεράποντες γιατροί σας, αλλά θα έπρεπε να είναι γνωστό και σε σας. Από τα σκευάσματα που δηλώνετε ότι πέρνατε διαφένεται ότι μάλλον επρόκειτο για κάποιας ελαφράς μορφής πάρκινσον, έστω και αμφισβητούμενο. Θα έλεγα λοιπόν να πληροφορηθείτε με σιγουριά, άν το εγκεφαλικό σας προκάλεσε και κάποιας μορφής πάρκινσον και αν όχι τότε να κάνετε σταδιακή μείωση των αντιπαρκινσονικών φαρμάκων, ΜΟΝΟ με ιατρική καθοδήγηση και πάντως όχι σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X