Πώς βάζουμε σωστά το eyeliner;

Το eyeliner είναι το αγαπημένο μακιγιάζ των γυναικών, λίγες όμως ξέρουμε πώς να το χρησιμοποιήσουμε σωστά. Με απλά βήματα και αρκετή εξάσκηση μπορείς να σχηματίσεις τη ιδανική eyeliner γραμμή. Θες να πετύχεις ένα απλό και καθημερινό στυλ; Ή προτιμάς το pin-up; όπως και να έχει ακολούθησε τις συμβουλές μας!

Από την Λούση Καλαγκιά, beauty blogger

Υπάρχουν διάφορες μορφές προιόντων eyeliner όπως για παράδειγμα υγρό, gel ή μολύβι. Το υγρό δεν συγχωρεί πολλά λάθη και έχει ένα γυαλιστερό τελείωμα. Το gel, προσωπικά αγαπημένο, χρειάζεται κάποιο πινέλο για να το εφαρμόσεις αλλά το τελείωμα του είναι ματ και διαρκεί ώρες. Αν πάλι θέλεις ένα πολύ απαλό αποτέλεσμα το κλασσικό μολύβι είναι αυτό που χρειάζεσαι.

-Ποια είναι τα πιο οικονομικά eyeliner;

Για μένα ένα καλό gel είναι must-have για κάθε συλλογή μακιγιάζ. Το αγαπημένο μου είναι απ’την Inglot και η απόχρωση no90 είναι σοκολατί-μαύρο, γλυκαίνει αλλά τονίζει τα μάτια ταυτόχρονα (κοστίζει 11 ευρώ). Μια πιο οικονομική επιλογή είναι το gel eyeliner της Essence. (μπορείς να το βρεις στην αγορά με λιγότερο από 4 ευρώ).

-Ποια πινέλα πρέπει να διαλέξω; 

Τα πινέλα που μπορείς να επιλέξεις για την εφαρμογή είναι το κλασσικό λεπτό πινέλο ή ένα λοξό που κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη.

Για ένα καθημερινό μακιγιάζ αρκεί να τονίσεις απλά το επάνω μέρος των ματιών κοντά στις βλεφαρίδες.

Με 3 κινήσεις θα έχεις μια υπέροχη γραμμή eyeliner!

1. Πάρε μια ποσότητα προϊόντος με το πινέλο σου και ξεκίνησε απ’το κέντρο πολύ κοντά στις βλεφαρίδες για να μην αφήσεις κενά.

2. Με όσο προϊόν έχει μείνει στο πινέλο σχημάτισε προσεκτικά τις εσωτερικές γωνίες.

3. Στο καθημερινό μακιγιάζ που μπορεί να μη θέλεις έντονες γραμμές εφάρμοσε το προϊόν μέχρι εκεί που τελειώνουν οι βλεφαρίδες.

Το pin-up eyeliner κυριαρχούσε στα 50’s, αυτή η θηλυκή γραμμή μεταμορφώνει τα μάτια και είναι ιδανικό μακιγιάζ για βραδινά look συνδυασμένο με κόκκινο κραγιόν.

Για να πετύχεις την ιδιαίτερη εξωτερική γωνία κάνε όλα τα παραπάνω βήματα και στο τέλος αντί να σταματήσεις στη γραμμή των βλεφαρίδων συνέχισε με ανοδικές κινήσεις. Η γωνία θα πρέπει να είναι η νοητή συνέχεια της εσωτερικής γραμμής των ματιών.

Στα βραδινά μακιγιάζ που θέλουμε μεγαλύτερη διάρκεια, μια σκιά πάνω απ’το eyeliner θα ασφαλίσει το προϊόν και θα κρατήσει για ώρες.

Όσο πιο λεπτή η γραμμή τόσο πιο μικρά φαίνονται τα μάτια;

Μην ξεχνάς πως… Το αποτέλεσμα του eyeliner δεν θα είναι ποτέ ίδιο και στα 2 μάτια αφού και αυτά δεν είναι πανομοιότυπα οπότε, με αρκετή εξάσκηση θα πετύχεις το αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα