Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ξεκινά από σήμερα το 7ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου
Ξεκινά από σήμερα το 7ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου  thumbnail

Ξεκινά από σήμερα το 7ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδοςδιοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου, στις 17-27 Οκτωβρίου 2013.


 


Η πρωτοβουλία αυτή της Ταινιοθήκης της Ελλάδος που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, ήδη από την πρώτη διοργάνωσή της το 2004, έχει ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία στην απαίτηση του ελληνικού κοινού για μια σύγχρονη εστία που θα καλλιεργήσει την κινηματογραφοφιλία, στην πιο πολυδιάστατη μορφή της. Θυμίζουμε τα αναδρομικά αφιερώματα στους Derek Jarman, Valie Export, Ken McMullen, Peter Kubelka, Germaine Dulac, Helke Sander, Margaret Tait, Delphine Seyrig, τη βρετανική κοοπερατίβα London Filmmakers Coop και τον ολλανδικό πειραματικό κινηματογράφο, αλλά και τις ειδικές προβολές στους Keneth Anger, Maya Deren, Laura Mulvey, Ula Stoeckl, Ute AurandUdi Aloni, Frans Zwartjes, Babette Mangolte, John Smith, Guy Debord, Thomas Heise και άλλους πολλούς.


 


Στη φετινή 7η διοργάνωση που αποτελείται από τρία μεγάλα αφιερώματα, ειδικές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις, εντάσσονται τρία νέα τμήματα: δύο διεθνή κι ένα ελληνικό.


 


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ


Χαρούν Φαρόκι: Ενάντια σε τι; Ενάντια σε ποιόν;


 


«Είναι τιμή μου να είμαι προσκεκλημένος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος για να δείξω έργα μου στην Σχολή Καλών Τεχνών και στον κινηματογράφο. Και είναι ακόμη μεγαλύτερη τιμή όταν με καλείται σε τόσο δύσκολους καιρούς».


Harun Farocki


Διαβάστε περισσότερα στο www.culturenow.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X