Mπορώ να φτιάξω μόνη μου lip balm;

Τα χείλη σου ταλαιπωρούνται καθημερινά από το κρύο;  Σου έχω μία εύκολη και οικονομική λύση για να τα περιποιηθείς. Μία συνταγή για lip balm που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να ξοδευτείς.  

Από την beauty editor, Κορίνα Συλλογίστου

 

 

 

 

 

H διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Ας ξεκινήσουμε με τα υλικά που θα χρειαστείς!

6-8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο

1 κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας (σε κομματάκια, όχι τριμμένο)

Γυάλινο βαζάκι

Βαζάκι για να αποθηκεύσεις το lip balm

Μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι βάλε τις 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο και τη μία κουταλιά, κερί μέλισσας. Κλείσε το βάζο με καπάκι και ζέστανε το μέσα σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό (τύπου μπεν μαρί) έως ότου λιώσει το κερί.

Απομάκρυνε το βάζο από το κατσαρολάκι και ανακάτεψε το μείγμα. Πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο μέντας (μην κάνεις υπερβολή με την ποσότητα γιατί θα σου καίει τα χείλη). Σε αυτό το σημείο, εάν θες μπορείς να προσθέσεις μικρή ποσότητα από κραγιόν ώστε το lip balm σου να έχει χρώμα.

Στην συνέχεια, ρίξε το μείγμα μέσα στο δοχείο αποθήκευσης που θες και άφησε το για περίπου δύο ώρες να πήξει.

Εμένα μου αρέσει να το αποθηκεύω μέσα σε μεταλλικά κουτάκια από καραμέλες γιατί δίνει μοναδικό χαρακτήρα στο νεσεσέρ μου. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις βαζάκια από τα ήδη τελειωμένα lip balm σου.

Γιατί επιλέγω το έλαιο μέντας;

Στατιστικές έχουν δείξει ότι η μέντα προλαμβάνει την εμφάνιση του επιχείλιου έρπητα, ενώ σε περίπτωση εμφάνισης του βοηθάει στην ταχύτερη επούλωση!

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα