Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μαζεύουμε τρόφιμα για όσους το έχουν ανάγκη μπορείς να βοηθήσεις;
Μαζεύουμε τρόφιμα για όσους το έχουν ανάγκη μπορείς να βοηθήσεις; thumbnail

Μαζεύουμε τρόφιμα για όσους το έχουν ανάγκη μπορείς να βοηθήσεις;

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας καλούμε όλους τους κατοίκους Χαλανδρίου να ενημερωθούν για τις δράσεις του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στην Πλατεία Ελευθερωτών και ώρα 10:00-16:00 και να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (π.χ. ζυμαρικά, λάδι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, αλεύρι, ζάχαρη) αλλά και χαρτικά, απορρυπαντικά και είδη ατομικής υγιεινής, ώστε να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.


Μέσω του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» που αποτελείται από το Γραφείο Διαμεσολάβησης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Κοινωνική Δομή Παροχής Συσσιτίων και το Κοινωνικό Φαρμακείο, κάτοικοι του Χαλανδρίου που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, είναι άνεργοι ή ανασφάλιστοι μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα, προϊόντα παντοπωλείου, συσσίτιο και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης (διασύνδεση με υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, διαμεσολάβηση για επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, ατομική και ομαδική συμβουλευτική υποστήριξη κ.α.) ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες. 


Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας – ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε., το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας – Ε.Π.Α.Ψ.Υ, (που είναι οι συμπράττοντες φορείς μαζί με το Δήμο Χαλανδρίου και το Ίδρυμα Κουρτέση) με σκοπό την οργάνωση και την παροχή υπηρεσιών καταπολέμησης της φτώχειας. Έως τώρα οι δομές έχουν υποδεχθεί περισσότερα από 160 αιτήματα που αφορούν την κοινωνική υποστήριξη 250 ατόμων και έχουν αξιολογήσει τις ανάγκες των κατοίκων του Χαλανδρίου που έχουν προσφύγει στις δομές αυτές. Παράλληλα ελέγχονται τα δικαιολογητικά συμμετοχής τα οποία εγκρίνονται από 7μελή επιτροπή του Δήμου, ώστε να διασφαλίζεται ότι η κοινωνική υποστήριξη θα δοθεί σε άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη. Σ’ αυτό συμβάλει και το μηχανογραφικό σύστημα στο οποίο καταγράφονται πλήρως οι δράσεις των δομών και οι παρεχόμενες υπηρεσίες.


Στην περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε, ο Δήμος Χαλανδρίου και οι Φορείς που υλοποιούν το έργο καταθέτουν την εμπειρία τους και την ευαισθησία τους ώστε να ενισχυθούν οι δημοτικοί μηχανισμοί κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.


 


Διεύθυνση δομών: Στ. Παπάγου 7 – Χαλάνδρι


Τηλέφωνο Γραφείου Διαμεσολάβησης: 210 67 22 822

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X