Αρχική / Διατροφή / Λόγοι να προτιμάς τα βιολογικά τρόφιμα για το παιδί σου
Λόγοι να προτιμάς τα βιολογικά τρόφιμα για το παιδί σου thumbnail

Λόγοι να προτιμάς τα βιολογικά τρόφιμα για το παιδί σου

Γράφει η Παιδοδιαιτολόγος – Παιδοδιατροφολόγος, Ελένη Κουή:


 


Tα βιολογικά προϊόντα είναι προϊόντα που έχουν παραχθεί σε ελεγχόμενες καλλιέργειες με φυσικό τρόπο, χωρίς την χρήση χημικών φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων. Συγκεκριμένη κοινοτική και εθνική νομοθεσία καθορίζει τους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος, την διατήρηση της ευφορίας και βιολογικής δραστηριότητας του εδάφους. Τα προϊόντα αυτά είναι ασφαλή για την υγεία μας και φέρουν συγκεκριμένη σφραγίδα αυθεντικότητας.


Μελέτες πάνω στην διατροφική αξία των βιολογικών αυτών προϊόντων μαρτυρούν ότι όντως τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γάλα και κρέας παράγωγα βιολογικής καλλιέργειας είναι σαφώς πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ιδίως βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Έχει αποδειχθεί συγκεκριμένα ότι τα βιολογικά γαλακτοκομικά περιέχουν υψηλότερη ποσότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικές ουσίες. 


Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα τρόφιμα για την καλή υγεία όλων μας. Γίνεται ακόμα πιο σημαντικό όταν μιλάμε για την υγεία και σωστή διατροφή των παιδιών. Οι συστάσεις για φρούτα και λαχανικά είναι μία σαλάτα με κάθε κυρίως γεύμα και 2-4 φρούτα ημερησίως ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Οπότε καταλαβαίνουμε αμέσως ότι μια τέτοια συχνή κατανάλωση θα πρέπει να είναι όσο πιο ποιοτική γίνεται! Προσφέροντας βιολογικά προϊόντα στα παιδιά όχι μόνο μειώνουμε την έκθεσή τους σε ορμόνες, συνθετικά λιπάσματα, βιταμίνες, αντιβιοτικά αλλά έχουμε και στοιχεία που υποστηρίζουν ένα καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε παιδιά που τρέφονται με βιολογικά προϊόντα. Μπορούμε λοιπόν άφοβα να τα εντάξουμε στην διατροφή των παιδιών όταν φυσικά οι τιμές τους δεν είναι απαγορευτικές.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X