Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Γάμος: Τι ζητά η γυναίκα σου για να νιώσει ευτυχισμένη;
Γάμος: Τι ζητά η γυναίκα σου για να νιώσει ευτυχισμένη; thumbnail

Γάμος: Τι ζητά η γυναίκα σου για να νιώσει ευτυχισμένη;

Το τι θέλουν οι γυναίκες σε ένα γάμο για να αισθανθούν ευτυχισμένες και πλήρεις αλλα και το τι θέλουν οι γυναίκες γενικότερα αποτελεί ένα ερώτημα αιώνιο και αναπάντητο για τους περισσότερους άνδρες. Ίσως όμως η απάντηση να είναι πιο απλή από όσο φανταζόμαστε.


Γράφει η ψυχολόγος, Ξένια Ταραβίρα.Καταρχάς, είναι γεγονός ότι οι γυναίκες μπαίνουν σε έναν γάμο με μεγάλες προσδοκίες, μεγαλύτερες από εκείνες του άνδρα. Είναι μία φάση της ζωής τους που την έχουν ονειρευτεί πολλές φορές και της προσδίδουν ιδανικά χαρακτηριστικά. Το παραμύθι της ημέρας του γάμου περιμένουν να συνεχιστεί με το "έζησαν αυτοί καλά…". Τι συμβαίνει όμως όταν η σκληρή πραγματικότητα τους χτυπάει την πόρτα; Γιατί οι γυναίκες φαίνονται τόσο δυσαρεστημένες με τον γάμο τους; Τι ζητούν από τους άνδρες τους;


Ας δούμε μέσα από αληθινές μαρτυρίες ποια είναι τα συχνότερα παράπονα μιας γυναίκας από τη συμπεριφορά του συζύγου τους κατά τη διάρκεια του γάμου.


"Νιώθω μόνη και παραμελημένη", "δεν ενδιαφέρεται για ό,τι κι αν κάνω", "με προσέχει μόνο όταν θέλει σεξ". Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής των παραπάνω φράσεων; Η αδιαφορία. Οι γυναίκες ζητούν ενδιαφέρον, ζητούν προσοχή. Είναι σίγουρο ότι πριν τον γάμο κέρδιζαν στην καθημερινότητα ένα μεγάλο κομμάτι της προσοχής του συντρόφου τους το οποίο πολύ συχνά βλέπουν μετά το γάμο να εξαφανίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Αισθάνονται ανεπιθύμητες, κουραστικές και κυρίως δεδομένες. Στο ίδιο μοτίβο, συχνά παραπονιούνται ότι οι άνδρες τους δεν τις καταλαβαίνουν, δεν κάνουν προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα σε αντίθεση με τις ίδιες που καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για το γάμο τους αφιερώνοντας χρόνο και έμπρακτο ενδιαφέρον.


"Είμαστε στο ίδιο σπίτι αλλά ζούμε σχεδόν χωριστά, ο καθένας κάνει τη ζωή του". Οι υπερβολικές και –πολλές φορές- διαφορετικές ώρες δουλειάς οδηγούν το ζευγάρι στην αποξένωση. Καταλήγουν δύο άνθρωποι που απλά συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι, ο καθένας με το πρόγραμμά του και τις δραστηριότητές του με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κοινός χρόνος και τελικά κανένα σημείο επαφής. Άρα οι γυναίκες ζητούν χρόνο.


 "Δεν είμαστε πια φίλοι". Συχνά, με το πέρασμα του χρόνου και τη ρουτίνα να εισβάλλει στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού αρχίζει να χάνεται το "διασκεδαστικό" κομμάτι της σχέσης, δηλαδή να περνάνε καλά, να μιλάνε ελεύθερα και χαλαρά για όλα, ακόμα και να υπάρχει μια παιδικότητα  στη σχέση , το χιούμορ και ο αυθορμητισμός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα σημείο-κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση είναι το ζευγάρι να νιώθουν και φίλοι μεταξύ τους, εκτός όλων των άλλων.


"Νομίζω ότι παντρεύτηκα έναν ξένο". Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι αλλάζουν στην πορεία του χρόνου, μέσα σε μια σχέση αλληλεπίδρασης με ένα άλλο άτομο, μέσα από τα γεγονότα της ζωής τους. Είναι δυσβάσταχτο πολλές φορές να βλέπουμε τον άνθρωπο που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε να γίνεται κάποιος άλλος, κάποιος που ίσως να μη μας γεμίζει, να μη μας κάνει τόσο ευτυχισμένες όσο παλιά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό οι άνθρωποι μεγαλώνοντας να μην είναι οι ίδιοι όπως στα 20 χρόνια τους. Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς τις ίδιες χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε μάλιστα. Ας σκεφτούμε πώς είναι τα πράγματα άραγε και από τη  άλλη πλευρά, των ανδρών και ίσως τους κατανοήσουμε καλύτερα.


Ο γάμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Αποτελείται από δύο ανθρώπους που έχουν αδυναμίες, που περνούν εξετάσεις σε κάθε τομέα της ζωής τους, που εκτός από σύζυγοι είναι επαγγελματίες, αδελφοί, γιοι, φίλοι. Είμαστε ένα κομμάτι μόνο της ζωής του συντρόφου μας, σημαντικότατο, αλλά κομμάτι. Ας μην το ξεχνάμε και ας προσπαθήσουμε με υπομονή, θετική διάθεση, αγάπη και ειλικρινή προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανό αυτό που μας κράτησε μαζί μέχρι αυτό το σημείο.


           

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X