Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σοκ- Kαρκινογόνος ο αέρας που αναπνέουμε! 223.000 πέθαναν…
Σοκ- Kαρκινογόνος ο αέρας που αναπνέουμε! 223.000 πέθαναν...  thumbnail

Σοκ- Kαρκινογόνος ο αέρας που αναπνέουμε! 223.000 πέθαναν…

Εκθεση-σοκ: Καρκινογόνος ο αέρας που αναπνέουμε -


223.000 πέθαναν το 2010 λόγω ατμοσφαιρικής ρύπνσηςΣοκ προκαλούν τα στοχεία από έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο αέρας που αναπνέουμε είναι καρκινογόνος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνας για τον Καρκίνο του ΠΟΥ το 2010 τουλάχιστον 223.000 άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο που προκάλεσε η ατμοσφαιρική ρύπανση.


«Ο αέρας που αναπνέουμε έχει μολυνθεί από ένα μείγμα καρκινογόνων ουσιών» δηλώνει ο Δρ. Κούρτ Στράιφ (επικεφαλής της υπηρεσίας) και συμπληρώνει: «τώρα πλέον ξέρουμε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν είναι απλώς κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ευθύνεται για μεγάλο αριθμό θανάτων από καρκίνο». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι συνηθέστερος καρκίνος που προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι των πνευμόνων ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι προκαλεί και καρκίνο στην ουροδόχο κύστη.


Πηγή: Εκθεση-σοκ: Καρκινογόνος ο αέρας που αναπνέουμε – 223.000 πέθαναν το 2010 λόγω ατμοσφαιρικής ρύπνσης | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/126592#ixzz2i02ryy00

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X