Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μύκονος : Δείτε πως κατάφερναν να μη πληρώνουν το χαράτσι
Μύκονος : Δείτε πως κατάφερναν να μη πληρώνουν το χαράτσι thumbnail

Μύκονος : Δείτε πως κατάφερναν να μη πληρώνουν το χαράτσι

Ο χορός της φοροδιαφυγής δεν σταμάτησε ούτε λεπτό στα νησιά με τους επιτήδειους για παράδειγμα στη Μύκονο να εισπράττουν 38.220 ευρώ για εννιά μέρες και να κόβουν απόδειξη 220 ευρώ. Αλλοι έχτιζαν υπερπολυτελείς βίλες και πλήρωναν χαράτσι για πενήντα τετραγωνικά.


Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν τις βίλες της χλιδής σε Μύκονο, Πάρο, Πάτμο και Κεφαλλονιά. Οπως αναφέρει το euro2day το ποσό των 38.220 ευρώ δεν είναι πλασματικό. Είναι το πραγματικό ποσό που ζήτησαν από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν εμφανίστηκαν μέσω διαδικτύου ως πελάτες για να κλείσουν τη βίλα των ονείρων (μας) για εννιά μέρες.


Κι αν τα έχει ο πελάτης και θέλει να τα δώσει με γεια του με χαρά του. Τα μπερδέματα αρχίζουν όταν μετά την εικονική κράτηση από τους άνδρες του ΣΔΟΕ και τον διαδικτυακό έλεγχο της πληρότητας, εμφανίζεται το συνεργείο ελέγχου για επιτόπιο έλεγχο. Εκεί διαπιστώνεται ότι αντί για 38.220 ευρώ η απόδειξη γράφει 220 ευρώ.


Αντίστοιχα στην Κεφαλονιά, για τις ίδιες ημερομηνίες, η τιμή φτάνει ακόμα και τα 4.900 ευρώ την εβδομάδα, ενώ στην Πάρο βρήκαμε ακόμα πιο… φτηνά. Μόλις 1.196 ευρώ για μία εβδομάδα διακοπών σε βίλα δύο υπνοδωματίων με μαγευτική θέα και προφανώς κανένα πρόβλημα αν ο ιδιοκτήτης κόβει κανονικά την απόδειξη στον πελάτη που έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τέτοια ποσά.


Πως καταφέρνουν και δεν πληρώνουν χαράτσι


Το πρόβλημα όμως λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς διαπιστώθηκε ότι, όχι απλώς δεν κόβονται αποδείξεις από τους ιδιοκτήτες, αλλά ούτε καν πληρώνουν χαράτσι με ένα απλούστατο κόλπο.


Σε ένα τεράστιο «χωράφι» βγάζουν άδεια για 50 τετραγωνικά ακινήτου. Παίρνουν ρεύμα, χτίζουν 500 τετραγωνικά (αλλά εδώ μπαίνει στο παιχνίδι του ελέγχου η πολεοδομία) και αντί για το ιδιόκτητο σπίτι το οποίο δεν προορίζεται για ενοικίαση, χτίζουν δυο βίλες, όπως διαπιστώνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.


Έτσι, μετά το «κοστούμι» των φόρων και προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων έρχονται και οι καμπάνες για το ΕΕΤΗΔΕ και ακολουθεί η πολεοδομία.
Πηγή:/www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X