Μπορεί η λεβάντα να αυξήσει τη libido μου;

Η λεβάντα είναι γνωστή για την υπέροχη μυρωδιά της. Γνωρίζατε όμως πώς μπορεί να αυξήσει την λίμπιντο; Η κυρία Μαίρη Παναγάκου, μας ξεναγεί, για άλλη μια φορά στον μαγευτικό κόσμο των θεραπευτικών βοτάνων. 

 

 

 

 

Η λεβάντα λέγεται ότι συμβολίζει τη σταθερότητα στη ζωή και το άρωμά της  μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή μας.  Οι αρχαίοι Έλληνες αλλά και οι Ρωμαίοι την χρησιμοποιούσαν στο μπάνιο τους και αρωματίζονταν με το μεθυστικό της άρωμα.

Υπάρχει μια συνταγή με βασικό συστατικό τη λεβάντα που ελάχιστοι γνωρίζουν. Μια συνταγή που θα ανεβάσει την ερωτική σας διάθεση στα ύψη!

Θα χρειαστείτε:

100 γρ. βούτυρο γάλακτος

50 γρ. ζάχαρη άχνη

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού  μπουμπούκια αποξηραμένης λεβάντας

Διαδικασία

Χτυπάτε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε σιγά σιγά τα 180 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο και 2 κουταλάκια του γλυκού μπουμπούκια αποξηραμένης λεβάντας. Ανοίγετε χοντρό φύλλο και με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς κόβετε μπισκοτάκια, στολίζοντάς τα με μπουμπούκι λεβάντας. Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί και τα τοποθετείτε επάνω, κάνοντας την ευχή που θέλετε για τον αγαπημένο σας. Ψήνετε στους 160 C αερόθερμου φούρνου για 20-25 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν και να σκληρύνουν. Σερβίρετέ τα με γλυκό σαμιώτικο κρασί και θα δείτε την ερωτική σας διάθεση να ανεβαίνει στα ύψη!

Ποιες άλλες ευεργετικές ιδιότητες έχει η λεβάντα; Πού μπορεί να με ωφελήσει;

  • Μερικά κλωναράκια αν βάλετε στις ντουλάπες σας, θα αρωματίσετε τα ρούχα σας και θα διώξετε μακριά τον σκόρο. Ακόμη, αν προσθέσετε λεβάντα σε σακουλάκια τούλινα και τα τοποθετήσετε  στις τσέπες των καμηλό, γούνινων ή δερμάτινων ρούχων, τότε θα απαλλαγείτε από τον σκόρο.
  • Διακρίνεται ιδιαίτερα για την αντισηπτική και βακτηριοκτόνο δράση της.
  • Το αφέψημά της, σφίγγει τα ούλα.
  • Βοηθά τον βραχνιασμένο λαιμό.
  • Με το αιθέριο έλαιο λεβάντας αντιμετωπίζονται μικρές πληγές και εγκαύματα, εκζέματα και ελαφριά ακμή.
  • Αν ταλαιπωρείστε από αϋπνία, φτιάξτε ένα αφέψημα λεβάντας και πιείτε το αργά. Θα ηρεμήσετε, θα νυστάξετε και ο ύπνος σας θα είναι απολαυστικός και χορταστικός.
  • Όταν βρίσκεστε στην εξοχή ή στον κήπο σας, βάλτε κολόνια λεβάντας και δεν θα σας πλησιάσει έντομο.
  • Εάν θέλετε να προσφέρουν άρωμα τα έπιπλά σας, ραντίστε με απόσταγμα λεβάντας το ξεσκονόπανο.
  • Ένα σακουλάκι με αποξηραμένη λεβάντα στον κουβά του σφουγγαρίσματος και θα απολυμάνει το πάτωμά σας. Αν υπάρχουν και μωρά παιδιά που μπουσουλάνε, θα διώξει τα έντομα αλλά θα δώσει και ένα υπέροχο άρωμα σε όλο το σπίτι.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα