Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αλλάζει από σήμερα η συμμετοχή στα φάρμακα-Νέες επιβαρύνσεις
Αλλάζει από σήμερα η συμμετοχή στα φάρμακα-Νέες επιβαρύνσεις  thumbnail

Αλλάζει από σήμερα η συμμετοχή στα φάρμακα-Νέες επιβαρύνσεις

Αντιμέτωποι με νέες επιβαρύνσεις έρχονται από σήμερα οι ασφαλισμένοι, καθώς αυξάνεται η συμμετοχή τους, εφόσον προτιμήσουν πρωτότυπα φάρμακα.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ – ασθενών της επιπλέον διαφοράς ανάμεσα στην ασφαλιστική και τη λιανική τιμή των σκευασμάτων και οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς. 

Έως σήμερα, οι ασφαλισμένοι πλήρωναν συμμετοχή 25%, εάν η λιανική τιμή τού φαρμάκου ήταν ίδια µε την ασφαλιστική τιμή. Αν, όμως, επέλεγαν ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωναν τη συμμετοχή του 25% συν το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής τιμής.

Παραδείγματα

Για παράδειγμα, ένα αντιθρομβωτικό φάρμακο με λιανική τιμή 27,33 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 21,63 ευρώ, εμφανίζει διαφορά 5,70 ευρώ στην οποία προστίθεται η συμμετοχή (25%) -τα οποία αμφότερα πληρώνει ο ασφαλισμένος- και έτσι η τελική του τιμή φτάνει στα 11,11 ευρώ.Αντίστοιχα, ένα φάρμακο γαστροπροστασίας με λιανική τιμή 10,86 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 7,77 ευρώ, εμφανίζει διαφορά 3,09 ευρώ στην οποία προστίθεται η συμμετοχή (25%) -τα οποία αμφότερα πληρώνει ο ασφαλισμένος- και έτσι η τελική του τιμή φτάνει στα 5,03 ευρώ.Η απόφαση, πάντως, δεν αφορά πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς.

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα
Πηγή: www.real.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X