Πέννες με σάλτσα ελιάς και κουκουνάρι

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em></p>
<p>60 γραμμάρια κουκουνάρια<br />αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι<br />1 κούπα σάλτσα ελιάς<br />400 γραμμάρια μακαρόνια πέννες<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη σάλτσα ελιάς</span><br />2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο ή κρασόξιδο<br />1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο<br />3 κούπες μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι, σε κομματάκια</p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για τη σάλτσα ελιάς</span><br />Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπέντερ και τα χττπάμε για μερικά δευετόλεπτα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.<br />Στη συνέχεια βράστε τις πέννες σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά περίπου.<br /><br />Στο μεταξύ, βάλτε τα κουκουνάρια σ' ένα μικρό τηγάνι κι ανακατέψτε τα επάνω σε μέτρια φωτιά, να ροδοψηθούν.<br />Στραγγίστε τις πέννες και έτσι όπως είναι ζεστές, ανακατέψτε τες με τα κουκουνάρια και όση από τη σάλτσα της ελιάς θέλετε.<br /><br />Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα. Συνοδέψτε με τρυφερή ρόκα, ραντισμένη σε ξύδι μπαλσάμικο.<br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα