Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Γιατί πονάνε οι αρθρώσεις μας όταν αλλάζει ο καιρός?
Γιατί πονάνε οι αρθρώσεις μας όταν αλλάζει ο καιρός? thumbnail

Γιατί πονάνε οι αρθρώσεις μας όταν αλλάζει ο καιρός?

Εκτός από τους επιστήμονες ως… μετεωρολόγοι τουλάχιστον ως προς τις βροχές μπορούν να λειτουργήσουν και οι αρθρώσεις. Ολοι όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα ή ημικρανίες σίγουρα έχουν παρατηρήσει ότι λίγο πριν ξεσπάσει  καταιγίδα τα συμπτώματα της ασθένειάς τους γίνονται ακόμη πιο έντονα.


Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες έρευνες με ακριβώς αυτό το αντικείμενο: Τη σχέση μεταξύ του πόνου στις αρθρώσεις με τις αλλαγές της θερμοκρασίας.


Οπως έγραφε το iatropedia.gr πριν αρκετό καιρό ο κύριος λόγος που προκαλούνται οι συγκεκριμένοι πόνοι είναι το ότι με την αλλαγή του καιρού αλλάζει ουσιαστικά και η ατμοσφαιρική πίεση του αέρα. Μάλιστα, το φαινόμενο της ευαισθησίας αυτής στις αλλαγές του καιρού έχει και επιστημονική ονομασία. Ονομάζεται μετεωροαστάθεια.


Μελέτη του 2003 που έγινε σε ποντίκια έδειξε ότι ο πόνος στην τραυματισμένη άρθρωση αυξανόταν καθώς ανέβαινε και η θερμοκρασία. Αυτό πιθανό να οφειλόταν σε έναν αισθητήρα στο εσωτερικό του αυτιού που αντιλαμβάνεται τις αλλαγές της εξωτερικής πίεσης (του περιβάλλοντος).


Μελέτη του πανεπιστημίου της Βοστώνης το 2007 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πόνος της αρθρίτιδας αυξάνεται με την πτώση της θερμοκρασίας..


Ομως κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλύψει πως ακριβώς επιδρά ο καιρός στον οργανισμό. Το θεαματικό βέβαια είναι ότι τα συμπτώματα αρχίζουν μερικές ημέρες προτού αλλάξει ο καιρός.


ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X