Μιλφέιγ με πραλίνα φουντουκιού!

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη<br />150 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού λιωμένη<br />250 γαμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη<br />5 κουταλιές της σούπας κακάο<br />600 ml κρέμα γάλακτος<br />2 σφηνάκια ρούμι<br />½ φλιτζάνι γάλα<br />1 φύλλο σφολιάτας<br />4 φύλλα ζελατίνας</p>
<p><span style="font-size: 1em;"><br /></span></p>
<p><strong><span style="font-size: 1em;">Εκτέλεση</span></strong></p>
<p>Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από το ψυγείο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει.<br />Μόλις ξεπαγώσει,το τοποθετούμε και το απλώνουμε στο ταψί.<br />Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο σε κάποια σημεία.<br /><br />Προθερμαίνουμε το φούρνο.<br />Το φύλλο πρέπει να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.<br />Στη συνέχεια, βάζουμε σε μπεν μαρί 250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, 100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη, τα 150 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού και ½ φλιτζάνι γάλα.<br />Αφήνουμε τις σοκολάτες να λιώσουν.<br />Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας.<br /><br />Όταν γίνουν μαλακά, τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.<br />Προσθέτουμε 2 σφηνάκια ρούμι(εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λικέρ) και 600 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά.<br />Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να γίνει σφιχτό.<br />Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 3 κομμάτια.<br /><br />Στρώνουμε εναλλάξ το μείγμα και σφολιάτα σε δύο στρώσεις και σκεπάζουμε το μιλφέιγ με ένα φύλλο σφολιάτας.<br />Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ με 5 κουταλιές της σούπας κακάο.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα