Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ!

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και λιωμένα<br />αλάτι<br />πιπέρι<br />½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />ελαιόλαδο<br />1 κουταλάκι βασιλικό<br />½ κουταλάκι θυμάρι<br />1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό<br />νερό<br />1 συσκευασία <strong>μπεσαμέλ</strong> έτοιμη<br />1 συσκευασία κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο<br />500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο<br />1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><strong><span style="font-size: 1em;">Εκτέλεση</span></strong></p>
<p>Σε μια κατσαρόλα εκτελούμε την μπεσαμέλ όπως αναγράφεται στις οδηγίες εκτέλεσης της συσκευασίας.<br /><br />Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά.<br /><br />Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.<br />Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, και το κρασί. Το αφήνουμε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό περίπου 1 ποτήρι.<br /><br />Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά.<br /><br />Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.<br />Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζουμε να στήνουμε το φαγητό ξεκινώντας από τα κανελόνια. Παίρνουμε ένα – ένα τα κανελόνια (άβραστα) και με ένα κουταλάκι ρίχνουμε μέσα τη γέμιση του κιμά. Στη συνέχεια  τα τοποθετούμε σε βουτυρομένο ταψάκι και ρίχνουμε  από πάνω τη μπεσαμέλ.</p>
<p>Πασπαλίζουμε από πάνω τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 30 λεπτά.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα