Σοκολατοθεραπεία στο σπίτι, χωρίς έξοδα!

Είναι κάποιες μέρες που έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε όμορφα με τον εαυτό μας, ίσως και να μας “κακομάθουμε” λίγο! Τι πιο απολαυστικό και νόστιμο λοιπόν, από μια μάσκα σοκολάτας; Δοκίμασε τα οφέλη της σοκολατοθεραπείας, χωρίς έξοδα στο σπίτι σου!

Γράφει η beauty blogger, Έφη Χατζηιγνατιάδου.

 

 

 

 

 

Η σοκολατοθεραπεία βασίζεται στη φυσική σοκολάτα και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ευεξία και χαλάρωση. Ξέρουμε ότι η σοκολάτα εκτός από πεντανόστιμη λιχουδιά, είναι μια τροφή που μας βοηθά να νοιώσουμε καλύτερα. Μπορούμε όμως να κερδίσουμε τα οφέλη που προσφέρει στην διάθεσή μας χωρίς να την φάμε αλλά να την αλείψουμε στο δέρμα μας…

Τι προσφέρει η σοκολατοθεραπεία στην επιδερμίδα μας;

Η μαύρη σοκολάτα έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Περιέχει κακάο, βούτυρο και ελάχιστη ζάχαρη. Αυτό όμως που την καθιστά θεραπευτική για το δέρμα είναι τα συστατικά που περιέχει. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβανοειδή, μαγνήσιο, καφεΐνη και κάποια αλλά συστατικά τα οποία είναι αυτά που καθιστούν την μαύρη σοκολάτα θεραπευτική. Επίσης τονώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την υφή της, κάνοντάς την απαλή και λαμπερή. Ακόμη πιο σημαντικό είναι πως η σοκολατοθεραπεία βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας λόγω της καφεΐνης που περιέχει.

Αφού είδαμε τα οφέλη της, πάμε να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε σοκολατοθεραπεία μόνες μας στο σπίτι και τα υλικά που θα χρειαστούμε!

Θα χρειαστείτε:

Μαύρη σοκολάτα

Αμυγδαλέλαιο

Και τώρα πώς να φτιάξετε την σοκολάτα σας!

Βάλτε την κουβερτούρα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει δοκιμάστε την πρώτα στο εσωτερικό του καρπού σας για να είστε σίγουρες ότι δεν καίει! Μετά ρίξτε λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιου και απλώστε την στο σώμα σας ή στο πρόσωπο σας με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε την μάσκα για 20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε τη με χλιαρό νερό. Αν η μάσκα γίνετε στο πρόσωπο την ξεβγάζουμε με μια ζεστή πετσετούλα (την τοποθετούμε πρώτα στον φούρνο μικροκυμάτων).

Μην ξεχνάτε πως…

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι πριν από οποιαδήποτε θεραπεία καλό θα ήταν να κάνετε απολέπιση. Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανές μην χάνετε χρόνο και δοκιμάστε την!

Σχετικά άρθρα