Αρχική / Υγεία / Εναλλακτικές θεραπείες / Βοηθά η ομοιοπαθητική στις διαταραχές ύπνου;
Βοηθά η ομοιοπαθητική στις διαταραχές ύπνου; thumbnail

Βοηθά η ομοιοπαθητική στις διαταραχές ύπνου;

Είναι γεγονός ότι η ποιότητα και η χρονική διάρκεια του ύπνου είναι δύο σημαντικές παράμετροι, που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην διατήρηση της υγείας και της ισορροπίας του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι βασικό να κατανοήσουμε ότι η ανανέωση του οργανισμού εξαρτάται και από τον ύπνο.


Η αίσθηση της κούρασης κατά το πρωϊνό ξύπνημα, οι εφιάλτες, η δυσκολία της έναρξης του ύπνου λόγω σκέψεων, η υπνοβασία, το ξύπνημα μέσα στη νύχτα και η αδυναμία να ξανακοιμηθεί κάποιος λόγω ταραχής ή σκέψεων, ο ελαφρύς και συνεχώς διακοπτόμενος ύπνος από τον παραμικρό θόρυβο, αποτελούν συχνά παράπονα πολλών ανθρώπων.


Μήπως όμως όλες οι παραπάνω καταστάσεις δεν αποτελούν απλώς παράπονα, αλλά κρύβουν βαθύτερες διαταραχές του ανθρώπινου οργανισμού; Μήπως τα ηρεμιστικά και τα υπνωτικά φάρμακα δεν αποτελούν πια οριστική λύση σ'αυτά τα προβλήματα; Αυτό τουλάχιστον δείχνει η στροφή του ανθρώπου, την τελευταία δεκαετία, σε μεθόδους μη χημικές για να μπορέσει να βελτιώσει την ποιότητα και την διάρκεια του ύπνου. Ένα ζεστό βραδινό μπάνιο, ελαφρύ βραδινό φαγητό και λίγο ζεστό γάλα με μέλι, πριν τον ύπνο, σίγουρα βοηθούν. Τις περισσότερες φορές όμως αυτά δεν είναι αρκετά για έναν καλό ύπνο.


Όλες οι παραπάνω διαταραχές δείχνουν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει χάσει την ισορροπία του και την ψυχική του ηρεμία. Σχεδόν πάντα οι διαταραχές του ύπνου συνυπάρχουν και με άλλα σωματικά ή ψυχικά συμπτώματα (κολίτιδα, δυσπεψία, δύσπνοια, φοβίες, πανικός κ.ά.). Αρα η λύση δεν είναι να πάρουμε ηρεμιστικό για να κοιμηθούμε, αλλά να πάρουμε ένα φάρμακο που θα μπορέσει να ξαναφέρει μια καλύτερη ισορροπία στον ανθρώπινο οργανισμό. Και βέβαια όταν ο οργανισμός ισορροπήσει, από μόνος του θα τακτοποιήσει και τις διαταραχές του ύπνου, αλλά και τα σωματικά και ψυχικά συμπτώματα που συνυπάρχουν.


Το ομοιοπαθητικό φάρμακο, ίσως είναι το μόνο φάρμακο που πληρεί τις προϋποθέσεις επαναφοράς της ισορροπίας του ανθρώπινου οργανισμού, γιατί στοχεύει σε ολόκληρο τον ασθενή οργανισμό και όχι μόνο στα συμπτώματα που τον ενοχλούν. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο το ομοιοπαθητικό φάρμακο λύνει τα προβλήματα και δεν στηρίζεται μόνο στην ανακούφιση τους.


Η Ομοιοπαθητική Ιατρική αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση στη θεραπεία των διαταραχών ύπνου του ανθρώπινου οργανισμού, που έχει ως στόχο να θεραπεύσει και να ισορροπήσει τον οργανισμό και όχι απλώς να τον ανακουφίσει.


Η Ομοιοπαθητική Ιατρική μπορεί αποτελεσματικά να βοηθήσει στην επίλυση των διαταραχών του ύπνου.


ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X