Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Είναι 26 ετών και δεν έχει πάει με γυναίκα… Γιατί;
Είναι 26 ετών και δεν έχει πάει με γυναίκα... Γιατί;  thumbnail

Είναι 26 ετών και δεν έχει πάει με γυναίκα… Γιατί;

Αναγνωστριά μας ρωτά:


Γεια σας, θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ τη βοήθειά σας.  Ο αδελφός μου είναι 26 χρονών και δεν έχει πάει ποτέ με γυναίκα.  Οι γονείς μου έχουν απελπιστεί καθώς πιστεύουν ότι είναι ομοφυλόφιλος.  Ο ίδιος λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το σεξ γιατί το θεωρεί ως κάτι υποδεέστερο. Φτάσαμε στο σημείο να του φέρουμε σπίτι κοπέλα επι πληρωμή και πάλι δεν έκανε τίποτα. Τον ενδιεφερε να μάθει από πού είναι η κοπέλα και γιατί κάνει αυτό το επαγγελμα. Ξέρω ότι δεν είναι γκει γιατι τον έχω πιασει να βλέπει πορνό. Είναι δυνατόν να μη θέλει να κάνει σεξ; Περιμένω απάντησή σας έχω προβληματιστεί 


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Μαριάννα Μιχαλάκη. Όσον αφορά το σεξ υπάρχει το κομμάτι το οργανικό από τη στιγμή που βλέπει ταινίες ερωτικές και ενεργοποιείται το σύστημα το ερωτικό. Η στάση μας για το σεξ η άποψη που έχουμε διαμορφώσει για το σεξ επηρεάζει την εμπλοκή μας στη σεξουαλική δραστηριότητα. Δηλαδή, αν κάποιος πιστεύει ότι το σεξ είναι αμαρτωλό και πρόστυχο αν αυτή την αντίληψη έχει διαμορφώσει μέσα του είναι φυσικό αυτό να επηρεάζει και τη σεξουαλική του ζωή και τα συνήθειές του. Ενδεχομένως η μη εμπλοκή του σε σεξουαλική δραστηριότητα να οφείλεται σε μια αρνητική άποψη που έχει διαμορφώσει μέσα του και να μην έχει να κάνει με τη σεξουαλική ορμή που βιολογικά έχει μέσα του. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι κάθετη αντίθετη σε οποιαδήποτε παρέμβαση από το περιβάλλον του. Ο ίδιος καταλαβαίνει προφανώς για ποιο λόγο γίνεται όλο αυτό. Και όσο τον πιέζουν να εμπλακεί σε σεξουαλική δραστηριότητα και φέρνουν και πληρωμένη γυναίκα για να κάνει σεξ τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, δεν θα καταφέρουν να τον κινητοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο.


Θα πρέπει να αναρωτηθούν αν αυτός ο άνθρωπος έχει φίλους έχει παρέες έχει ευκαιρίες να γνωρίσει κόσμο και γυναίκες. Πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Αν δεν υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα, τότε θα πρέπει να σκεφτεί και το ενδεχόμενο ψυχοθεραπείας. Αλλά θα πρέπει να νιώσει και ο ίδιος την ανάγκη να το κάνει. Αν ο ίδιος τη θεωρεί φυσιολογική αυτή την κατάσταση δεν θα υπάρχει το κίνητρο για να την ξεκινήσει. Ίσως μια καλή ιδέα είναι αναζητήσει περισσότερες κοινωνικές επαφές. Οι γονείς αναρωτιούνται αν είναι ομοφυλόφιλος. Όσο τον πιέζουν δεν πρόκειται να μάθουν την αλήθεια. Και ο ίδιος δεν θα αισθάνεται ασφαλής να τους εκμυστηρευτεί κάτι τέτοιο. Ας προσπαθήσουν καλύτερα να χτίσουν μια γέφυρα επικοινωνίας μαζί του. Είναι πολύπλοκο το θέμα της επικοινωνίας, και πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το πώς το χειρίζονται. Όταν κατασκοπεύουν τις κινήσεις του στα μέλη της οικογένειας, είναι πολύ δύσκολο να ανοιχτεί. Και αν η αναγνώστρια που εκφράζει τον προβληματισμό ανησυχεί και δεν ξέρει τι να κάνει, μπορεί και η ίδια να ζητήσει τη συμβουλη ενός ειδικού. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X