Εύκολες φωλιές πατάτας!

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: small;">2 1/2 κιλά πατάτες (περίπου 4 μεγάλες), καθαρισμένες και ψιλοτριμμένες</span><br /><span style="font-size: small;">1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και τριμμένο</span><br /><span style="font-size: small;">2 μεγάλα αυγά, χωρισμένα σε κρόκους – ασπράδια</span><br /><span style="font-size: small;">3 κουταλιές της σούπας αλεύρι</span><br /><span style="font-size: small;">1 με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="font-size: small;">Γεμίζετε ένα μεγάλο ταψί με 2 στρώσεις από απορροφητικό χαρτί κουζίνας.</span><br /><span style="font-size: small;">Χρησιμοποιώντας τη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη τρίβετε τις πατάτες και το κρεμμύδι.</span><br /><span style="font-size: small;">Αφού τις τρίψετε μεταφέρετε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι και αφήνετε να στραγγίξουν.</span><br /><span style="font-size: small;">Χρησιμοποιώντας τα δύο χέρια σας, πιέστε το μείγμα πατάτας, για να βγάλετε την περιττή υγρασία και αφήνετε 1 λεπτό να ξεκουραστεί.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι και τους κρόκους αυγών και ανακατεύετε.</span><br /><span style="font-size: small;">Συγχρόνως στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γυαλίσουν και να αποκτήσουν απαλές κορυφές.</span><br /><span style="font-size: small;">Ενώνετε με μια σπάτουλα τα ασπράδια με το μείγμα πατάτας και ανακατεύετε απαλά.</span><br /><span style="font-size: small;">Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρολάκι ρίχνετε το ηλιέλαιο και αφήνετε να ζεσταθεί.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Με τα χέρια σας και με ένα κουτάλι μεγάλο παίρνετε ένα ένα το μείγμα και φτιάχνετε τις κυκλικές φωλιές.</span><br /><span style="font-size: small;">Ρίχνετε τις φωλιές 3 – 3 ή όσες χωράει το τηγάνι σας και τηγανίζετε για μέχρι να ροδίσουν για περίπου 6 με 8 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: small;">Αφαιρείτε με μια τρυπητή σπάτουλα και τοποθετείτε στο τηγάνι με το απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε με <strong>ντιπ με πιπεριές και μαγιονέζα.</strong></span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα