Αρχική / Media (old articles) / Motorola Project Ara: Για να φτιάχνεις το smartphone σου με τα κομμάτια που θέλεις
Motorola Project Ara: Για να φτιάχνεις το smartphone σου με τα κομμάτια που θέλεις thumbnail

Motorola Project Ara: Για να φτιάχνεις το smartphone σου με τα κομμάτια που θέλεις

Αρκετό καιρό πριν την παρουσίαση του Moto X είχε ειπωθεί ότι η Google σκέφτεται να προσφέρει τη δυνατότητα διαμόρφωσης της συσκευής ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, δηλαδή να δώσει τη δυνατότητα να αποφασίσει για το μέγεθος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τελικά, η μόνη επιλογή που έφερε το Moto X αφορά τη διαμόρφωση του πίσω καλύμματος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Google παράτησε την ιδέα.

Έτσι ξεκινά τώρα το Project Ara, παρέχοντας ένα MDK (Module Developer Kit) σε third-party κατασκευαστές για να δημιουργήσουν μεμονωνένα κομμάτια που θα προσφέρονται ως επιλογές στον τελικό χρήστη για τη διαμόρφωση της συσκευής με βάση τις ανάγκες τους. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εσωτερικό σκελετό συσκευής επάνω στον οποίο “δένουν” τα διάφορα modules (π.χ. κάμερα, μπαταρία, επεξεργαστής κλπ.).

Η Motorola ξεκίνησε να ασχολείται με το συγκεκριμένο project εδώ και έναν χρόνο, αλλά τώρα δίνει σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να μοιραστεί τις ιδέες του μέσα από τις αντίστοιχες εφαρμογές για iOS και Android. Ακούγεται εξαιρετικά φιλόδοξο πάντως…

[Motorola]

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X