Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Πονάνε όλοι μου οι μυς και νιώθω κουρασμένη. Τι μπορεί να μου συμβαίνει;
Πονάνε όλοι μου οι μυς και νιώθω κουρασμένη. Τι μπορεί να μου συμβαίνει; thumbnail

Πονάνε όλοι μου οι μυς και νιώθω κουρασμένη. Τι μπορεί να μου συμβαίνει;

Αναγνώστρια μας έθεσε την εξής ερώτηση:


"Αντιμετωπίζω έντονο πρόβλημα με όλα τα μυοσκελετικά (αυχενικό,οσφυαλγία, ισχιαλγία, αρθρίτιδες, τενοντίτιδες και προβλήματα ώμων). Έχω πάρει κατά καιρούς έντονης κρίσης αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα σε όλες τις μορφές τους. Έχω κάνει και πολλές φυσικοθεραπείες. Αισθάνομαι έντονη κόπωση μονίμως και άλλα. Είμαι αδύνατη, κολυμπάω, περπατάω και γενικά είμαι της υγιεινής. Ευχαριστώ."


Στην ερώτηση απάντησε ο Γιώργος Λυρίτης, Ομότιμος Καθηγητής Ορθοπαιδικής:Εφόσον η θεραπεία με παυσίπονα και αντιφλεγμονόδη φάρμακα, καθώς και οι φυσικοθεραπείες δεν έχουν ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να θεωρηθεί πολύ πθανή η διάγνωση της οινομυαλγίας και του χρόνιου μυικού κάματος. Οι παθήσεις αυτές είναι ιδιαίτερα συχνές σε γυναίκες με προβλήματα ψυχολογικής ευαισθησίας και προδιάθεση για κατάθληψη. Η διάγνωση γίνεται κυρίως νε ειδική κλινίκη εξέταση από εξειδικευμένο γιατρό (ορθοπεδικό-ρευματολόγο0.


Η ανιμετώπιση της κατάστασης αυτής απαιτεί τη διόρθωση των διαταραχής της δεύτερης φάσης του ύπνου, η οποία στις γυναίκες αυτές είναι διαταραγμένη (λιγότερος υπνος, πιο διαταραγμένος). Η αντιμετώπιση των διαταραχών του ύπνου γίνεται κυρίως με χορήγηση αντικαταθληπτικών φαρμάκων, ειδικότερα των παλαιών τύπων τρικυκλικών αντικαταθληπτικών. Η αγωγή ασφαλώς αυτή θα πρέπει να δοθεί από τον ειδικό γιατρό (ορθοπεδικό-ρευματολόγο).

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X