Αρχική / Ψυχολογία / Διατροφικές διαταραχές / Ψυχολογία: Υπάρχει μια λέξη που ΔΕΝ πρέπει να σκέφτεσαι αν θες να αδυνατίσεις
Ψυχολογία: Υπάρχει μια λέξη που ΔΕΝ πρέπει να σκέφτεσαι αν θες να αδυνατίσεις thumbnail

Ψυχολογία: Υπάρχει μια λέξη που ΔΕΝ πρέπει να σκέφτεσαι αν θες να αδυνατίσεις

 Γεια σας είμαι 22 ετών πριν από ένα χρόνο ήμουνα 56 κιλά σήμερα είμαι 70 κιλά και ύψος 1.60. Τα πήρα μέσα σε 6 μήνες και νιώθω αρκετά άβολα τα κιλά μου.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας, στον ψυχοθεραπευτή ψυχολόγο κύριο Δημήτρη Κατσαρό.Υπάρχει η μόδα που επιβάλλει να είμαστε αδύνατοι και fit… Εάν η κοπέλα θέλει να αδυνατίζει, δεν πρέπει να σκέφτεται ότι πρέπει να τα χάσει. Η λέξη «χάνω» δηλώνει μια απώλεια εαυτού. Ξέρετε τι συμβαίνει όταν σκεφτόμαστε με τη λογική του χάνω; Με τον Α ή Β τρόπο θα τα πάρω πίσω αυτά τα κιλά, θα τα ξαναδιεκδικήσω. Γιατί είναι μια απώλεια. Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνω άρα και να σκέφτομαι είναι το πως θα διώξω αυτά τα κιλά. Πρέπει να τα δω σαν μια μορφή ενέργειας αποθηκευμένη στον εαυτό μου, την οποία θα χρησιμοποιήσω για να πετύχω πράγματα. Αυτό μας λένε πια και οι διαιτολόγοι. Καλύτερα να προσπαθήσω να αδυνατίσω κάνοντας γυμναστική, κάνοντας ένα έργο παρά πεινώντας.


Όταν πεινάμε νιώθουμε την απώλεια. Είναι μια διαδικασία πένθους που συμβαίνει μέσα μας και η οποία εκφράζεται μέσα από την πείνα. Καλό είναι λοιπόν εάν επιθυμεί η κοπέλα να αδυνατίσει να ξεκινήσει μια δραστηριότητα. Τρέξιμο, λίγη γυμναστική, τα ομαδικά αθλήματα να ξέρει ότι βοηθάνε πολύ. Στα ομαδικά αθλήματα υπάρχουν γύρω μας και άλλοι άνθρωποι που μπορούν να μας δώσουν δύναμη και επιπλέον αυξάνεται η αυτοπεποίθησή μας. Επίσης, τα ομαδικά αθλήματα, μας απομακρύνουν από την ιδέα ότι «είμαστε μόνοι μας σε έναν αγώνα ενάντια σε όλον τον κόσμο» κάτι που μπορεί να ενισχυθεί κάποιες φορές από τα ατομικά αθλήματα.


Ας αναζητήσει άτομα η αναγνώστριά μας άτομα που να θέλουν να κάνουν τις ίδιες δραστηριότητες με εκείνη. Η ομάδα είναι σημαντικός παράγοντας που αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X