Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Γνωρίζετε τι είναι η ερωτική ανορεξία;
Γνωρίζετε τι είναι η ερωτική ανορεξία; thumbnail

Γνωρίζετε τι είναι η ερωτική ανορεξία;

Νευρική ανορεξία  αλλά και ερωτική ανορεξία


Το βασικό ένστικτο της ζωής  που λέγεται  και ΛΙΒΙΔΩ,   είναι ένας  συνδυασμός  επιθυμίας για επιβίωση  άρα,  τροφή,  φόβο  για το άγνωστο και   έλξη  για το διαφορετικό,  που σημάνει  σεξ   με γυναίκα η άνδρα, δεν έχει σημασία  γιατί είναι  ο τρόπος   που η  φαντασία βλέπει το διαφορετικό και το μεταφράζει σε  σεξουαλική πράξη.Η ερωτική ανορεξία  στέλνει σήματα στον εγκέφαλο για διακοπή της ντοπαμίνης  που είναι ορμόνη  μεταβιβαστής  της  σεξουαλικής ηδονής   δηλαδή  χωρίς αυτή,  δεν θέλω  να  κάνω σεξ , να φάω,  να πιω,   να χαρώ τα απλά πράγματα της ζωής.


Γράφει ο Χειρουργός- Ουρολόγος Ανδρολόγος και Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, κύριος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.


 


Πίσω δηλαδή από μια anorexia nervosa  κρύβεται  μια ανορεξική για έρωτα  φύση. Τα εγκεφαλικά κύτταρα  τρέφονται με ανδρογόνα  που υπερπαράγονται  στην εφηβεία αλλά και στην ερωτική  πράξη , σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες  για αυτό και όταν αυτά πέφτουν οι άνθρωποι αρχίζουν να έχουν  διάσπαση  προσοχής,  εκνευρισμό και  διάθεση για καυγά  .


Η κρεβατομουρμούρα όπως επικράτησε στη λαϊκή γλώσσα δεν είναι παρά το αποτέλεσμα του εκνευρισμού  που φέρνει αυτή η αποχή  από το σεξ , που στη συνέχεια εξαφανίζει  την τεστοστερόνη  από τα κύτταρα μας.


Πολλοί άνθρωποι  φοβούνται πως ο αυνανισμός  η όπως λέμε στη διεθνή επιστημονική γλώσσα MALAKIA  NERVOSA(    ΜΝ  ) διώχνει  τον εγκεφαλικό φλοιό  και τον μετατρέπει  σε σπέρμα   όπερ  λευκό το σπέρμα  λευκό το εγκεφαλικό υγρό  άρα  ίδια.


Η θέση αυτή στη λαϊκή προκατάληψη  έχει μια αλήθεια και ένα ψέμα με τη  MN ,  η αλήθεια είναι πως  ο εγκέφαλος αδειάζει  από  ιδέες  άλλες, πλην της   ερωτικής φαντασίωσης  με την οποία  ο αυνανιστής  και η αυνανίστρια   προσπαθούν να διεγερθούν.


Η ΜΝ σε αυτό  το  επίπεδο  δε κάνει καθόλου κακό  γιατί  χαλαρώνει  τον εγκέφαλο από πολλές άχρηστες και στρεσσογόνες ιδέες,  όπως  πως θα πληρώσω  την εφορία   η πως  θα κάνω το παιδί μου να διαβάζει   η πως  θα ξεφορτωθώ  την /τον  βαρετό σύντροφο μου.


Άρα  η  ΜΝ  δεν είναι πάντα άχρηστη   αλλά μπορεί να είναι και χρήσιμη  ιδιαίτερα την εποχή του μνημονίου που  το σεξ  κοστίζει,   όπως και όλα  τα καλά πράγματα στο κόσμο.


Για την αξία του θα συζητήσουμε  άλλη φορά.


Τώρα  η κακή πλευρά της ΜΝ  είναι πως  οι άνθρωποι  είναι προικισμένοι  με μια σεξουαλική  ευφυΐα  όπως  λέμε συναισθηματική  και  διανοητική  ευφυΐα. Η σεξουαλική  ευφυΐα  για να βρει  έδαφος  θέλει  έναν αντίπαλο  η και πολλούς   στη περίπτωση  της ομαδογαμίας.


Το σεξουαλικό  ένστικτο δε μας το χάρισε η φύση για να κάνουμε  παιδιά όπως  επικράτησε  για χριστιανικούς και ηθικολογικούς λόγους  άσχετους  με την βιολογία  και εντέλει με την πραγματική φύση του ανθρώπου.


Παιδιά κάνουν και οι αμοιβάδες  και με πιο ασφαλή τρόπο  και χωρίς κόπο επίσης,  στα ζώα  το ένστικτο αυτό  ξυπνά  μια φορά το χρόνο  για να κάνουν ένα παιδί  και μόνο , η έστω  κάποια  άλλα  μόνο στον οίστρο,  δηλαδή  όταν το θηλυκό  είναι γεμάτο από οιστρογόνα, οίστρος, οιστρογόνα.


Ο άνθρωπος είναι  ο μόνος οργανισμός στη γη  που κάνει σεξ  για πολλούς άλλους λόγους  εκτός  από τα παιδιά  ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ  ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΖΕΤΑΙ, άλλη μεγάλη κουβέντα  που δεν είναι της ώρας.


Άρα  ο άνθρωπος κάνει σεξ  για να  περάσει καλά   άλλα και πάλι  υπάρχουν και πολλοί  άλλοι τρόποι για να περάσει  καλά.


Η πιο πιθανή ανθρωπολογική  και  λογική εξήγηση  είναι πως το σεξ  είναι η παγίδα για να μιλήσουν οι άνθρωποι  μεταξύ τους,  κυρίως πριν από το σεξ γιατί μετά συνήθως κοιμούνται η βλέπουν τηλεόραση.


Η  προσεξουαλική συνομιλία όμως  μας κάνει ευφυείς  σκεπτόμαστε τι θα πούμε ,πως θα το  πούμε,   διαβάζουμε και κανένα ποίημα πριν πάμε  για να εντυπωσιάσουμε  το αντικείμενο του πόθου μας.


Η  σεξουαλική  πράξη  μας αναγκάζει να  σκεφτούμε  πως θα  την επιτύχουμε, πως θα την κάνουμε διαφορετική,  πως θα την  ενισχύσουμε,   δηλαδή  ένας καλός οργασμός  πρέπει να είναι και ένας έξυπνος οργασμός.


Αν  δεν χρειαζόταν ο εγκέφαλος,  η σκέψη ,η γνώση , ο πολιτισμός,  τα ρούχα,  η πρόκληση,  το υπονοούμενο,  για να φτάσουμε στο κρεβάτι,  οι άνθρωποι  απλά θα ακουμπούσαν  τα χέρια τους  όπως  στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας  και θα  τελείωναν.


Χωρίς  σεξ  οι άνθρωποι  θα είχαν ακόμα  προβειές  σαν ρούχα  και  δε θα  έφευγαν  από τη ζούγκλα.


Να μου πείτε  τώρα που  έφυγαν  είναι καλύτεροι; Ασφαλώς  όχι    χειρότεροι  είναι  οι  κοινωνικοί ουρακοτάγκοι που  κυκλοφορούν  στη σύγχρονη  πολιτισμένη  ζούγκλα.


ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ,  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΦΥΕΙΣ.      


Τώρα  αν γίνουν  και  πιο  άνθρωποι   η ιστορία  θα το δείξει στα εκατομμύρια έτη της ζωής  στο γαλαξία μας ,  το γονίδιο της συνομιλίας   είναι μόλις  30.000  ετών,   δηλαδή  έχουμε μέλλον.    

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X