Μανιταροκροκέτες με φέτα!

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: small;">200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα (Λευκά, Πλευρώτους, Πορτομπέλο)</span><br /><span style="font-size: small;">400 γραμμάρια πατάτες πουρέ βρασμένες</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά της σούπας  ψιλοκομμένο βασιλικό</span><br /><span style="font-size: small;">100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη</span><br /><span style="font-size: small;">20 γραμμάρια βούτυρο</span><br /><span style="font-size: small;">2 αυγά</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές του γλυκού ξίδι</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές του γλυκού Αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">Ηλιέλαιο για τηγάνισμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="font-size: small;">Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.</span><br /><span style="font-size: small;">Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη φέτα, το βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες, βουτάμε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό ηλιέλαιο για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα