Tρικ στο μακιγιάζ για να φαίνεσαι μαυρισμένη!

Οι περισσότερες αν όχι όλες, τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και αρχίζουμε να κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια θέλουμε να φαινόμαστε ηλιοκαμένες. Εσείς τι λέτε, μπορούμε να το πετύχουμε εύκολα; 

Γράφει η beauty editor, Ειρήνη Σαΐτη

 

 

 

 

 

Μην ξεχνάτε πως…

Αρχικά απλώνουμε μια καλή ενυδατική για να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο “στρώμα” για το μακιγιάζ μας.

Και ξεκινάμε…

Βήμα 1ο: Απλώνουμε ένα make up στη κατάλληλη απόχρωση για την επιδερμίδα μας. Στη συνέχεια κάνουμε “κοψίματα” με ένα bronzer στη περιοχή των μήλων όπως φαίνεται στην εικόνα 1 (μέχρι τη ρίζα των μαλλιών).

Στην συνέχεια, απλώνουμε λίγη ακόμη ποσότητα bronzer στο κόκκαλο της μύτης, στο μέτωπο και στο πηγούνι, προσεκτικά, ώστε να μη δημιουργήσουμε “λεκέδες”. Για περισσότερο φως κάτω από τα μάτια βάζουμε μια μικρή ποσότητα concealer.

 

Βήμα 2ο:  Απλώνουμε σε όλο το κινητό βλέφαρο ακόμη και στη περιοχή ακριβώς κάτω από τα φρύδια μια ανοιχτόχρωμη μπεζ σκιά. Στη συνέχεια με ένα πινέλο απλώνουμε μια λίγο πιο σκούρα μπεζ σκιά μόνο στο κινητό μέρος του βλέφαρου.

Όταν την απλώσουμε καλά, παίρνουμε με το πινελάκι λίγη ποσότητα από το bronzer και κάνουμε μια απαλή γραμμή πάνω από το τελείωμα της σκουρότερης σκιάς όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα. Τέλος, βάζουμε μια μεγάλη ποσότητα μάσκαρα στις πάνω μόνο βλεφαρίδες -εδώ έχουμε χρησιμοποιήσει δυο τύπους μάσκαρα μια για μήκος και μια για όγκο- .

 

Βήμα 3ο: Στα χείλια θέλουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα που να ταιριάζει με την ηλιοκαμένη επιδερμίδα οπότε επιλέγουμε ένα lip balm σε απαλή κοραλί απόχρωση. Για το τελείωμα του μακιγιάζ μας βάζουμε λίγη ακόμη ποσότητα bronzer στα σημεία που είχαμε βάλει και προηγουμένως και γεμίζουμε με ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι τα κενά που τυχόν υπάρχουν στα φρύδια.

 

Το μακιγιάζ μας έχει ολοκληρωθεί και έχουμε αποκτήσει μια ηλιοκαμένη επιδερμίδα! Αξίζει να το δοκιμάσετε!

 

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για το μακιγιάζ -πλην της mascara και του  lip balm- ήταν της εταιρείας essence και θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα γνωστής αλυσίδας καλλυντικών. Η mascara μήκους ήταν της εταιρείας Clinique ενώ το lip balm της maxfactor.

 

Σχετικά άρθρα