Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Xωριά χωρίς γονείς: Οταν οι Ελληνες μεταναστεύουν και αφήνουν πίσω τα παιδιά τους
Xωριά χωρίς γονείς: Οταν οι Ελληνες μεταναστεύουν και αφήνουν πίσω τα παιδιά τους   thumbnail

Xωριά χωρίς γονείς: Οταν οι Ελληνες μεταναστεύουν και αφήνουν πίσω τα παιδιά τους


Τον θεσμό της οικογένειας χτυπά σε μεγάλο βαθμό η οικονομική κρίση, καθώς αρκετοί είναι οι γονείς οι οποίοι λόγω ανέχειας αποφάσισαν να μεταναστεύσουν αφήνοντας πίσω τα παιδιά τους.


Μόνο το 2012, 34.000 Ελληνες πήραν την μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για κάποια χώρα του εξωτερικού προκειμένου να μπορέσουν να εργασθούν, με αποτέλεσμα να αφήσουν πίσω τα παιδιά τους υπό την φροντίδα των παππούδων τους.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Russia Today, αλλά και της εκπομπής του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία», ανάμεσα στη Λάρισα και τα Τρίκαλα υπάρχει ένα χωριό που το ονομάζουν Οιχαλία, αλλά το αποκαλούν και «χωριό των Γερμανών», καθώς οι περισσότεροι από τους 5.000 κατοίκους έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία και την Αυστρία. Οι περισσότεροι δε από αυτούς έχουν αφήσει στο χωριό τα παιδιά τους.


«Κάθε απόγευμα το ραντεβού με τον μπαμπά και με τη μαμά δίνεται μέσω skype. Εκεί λέμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζω στο σχολείο, στις σχέσεις μου με τον παππού και με τη γιαγιά. Οι γονείς μου, μου λείπουν δεν μπορώ να ισχυριστώ το αντίθετο. Πήγα πριν από έναν χρόνο στην Αυστρία για να ζήσω μαζί τους, αλλά εκεί στο σχολείο με αντιμετώπισαν με ρατσισμό» λέει η Άννα Μαρία Παπαναστασίου μαθήτρια Γ΄ Γυμνασίου.


Ανάμεσα στα 40 παιδιά του χωριού που αυτή την περίοδο ζουν και μεγαλώνουν με τον παππού και τη γιαγιά είναι η Τζορτζίνα Λιόλιου. Οι γονείς της έφυγαν πριν από πέντε μήνες για τη Γερμανία, όπου άνοιξαν εστιατόριο. «Μου είπαν ότι θα φύγει μόνο ο μπαμπάς και στη συνέχεια μου είπαν ότι θα ακολουθήσει και η μαμά. Εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω» λέει στον Αντώνη Σρόιτερ τονίζοντας πως «θέλω να τελειώσω το σχολείο και στη συνέχεια να πάω κοντά με τους γονείς μου».


 
Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X