Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Έχω έντονους πόνους στα χέρια και στα πόδια. Πως σχετίζεται με την δρεπανοκυτταρική αναιμία;
Έχω έντονους πόνους στα χέρια και στα πόδια. Πως σχετίζεται με την δρεπανοκυτταρική αναιμία; thumbnail

Έχω έντονους πόνους στα χέρια και στα πόδια. Πως σχετίζεται με την δρεπανοκυτταρική αναιμία;

Αναγνώστρια μας έθεσε την εξής ανησυχία:


"Έχω δρεπανοκυτtαρική αναιμία εδώ και 2 μήνες. Εκτός από τους πόνους στα πόδια και στα χέρια, υποφέρω ακόμα και στον ύπνο μου απο την μέση. Κρατάει για 5 λεπτά αλλά μένω στο τόπο και δεν μπορώ να κουνηθώ. Συμβαίνει και 10 φορές την ημέρα. Θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστώ."


Tην απάντηση μας έδωσε ο κ. Λευτέρης Αζάς, Ειδικός Παθολόγος:


Λευτέρης Αζάς


H δρεπανοκυτtαρική αναιμία είναι μια διαταραχή του αίματος και είναι κληρονομική νόσος , που σημαίνει ότι γεννιέσαι με αυτήν, έχοντας κληρονομήσει 1 παθολογικό γονίδιο από την μητέρα και 1 από τον πατέρα, γονίδια που επηρεάζουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και την μεταφορά αιμοσφαιρίνης.


Δεδομένου ότι τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν στην βρεφική ηλικία το "εχω δρεπανοκυτtαρική αναιμία εδω και 2 μήνες " μάλλον υποδηλώνει κάτι διαφορετικό από την δρεπανοκυταρικη αναιμια.  


Τα άτομα με δρεπανοκυτταρική αναιμία χρειάζονται τακτική ιατρική παρακολούθηση για τη διόρθωση της αναιμίας , αλλά και για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπλοκών της νόσου , με σημαντικότερες τις επώδυνες κρίσεις και τις λοιμώξεις . Άρα αν τελικά πάσχετε από δρεπανοκυταρικη αναιμια , θα πρέπει να επισκέπτεστε συχνά τον γιατρό σας και να ακολουθείτε τις οδηγίες του.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X