Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Είναι αληθινή φίλη ή όχι; Πώς να το καταλάβεις
Είναι αληθινή φίλη ή όχι;  Πώς να το καταλάβεις  thumbnail

Είναι αληθινή φίλη ή όχι; Πώς να το καταλάβεις

Αναγνωστριά μας ρωτά:


Είμαι 22 ετών και εδώ και πολλά χρόνια έχω μια κολλητή , η συμπεριφορά της οποίας τελευταία έχει αρχίσει να με προβληματίζει. Γνώρισε πρόσφατα ένα αγόρι και έχει σχέση. Από τότε, έχει αρχίσει να παραμελεί και εμένα αλλά και όλες τις υπόλοιπες κοπέλες της παρέας. Έχει απομακρυνθεί, δε σηκώνει τα τηλέφωνα, δεν επικοινωνεί μαζί μας, δε θέλει να βγούμε. Το καταλαβαίνω ότι νιώθει πολύ χαρούμενη με το νέο της σύντροφο και περνάνε καλά όμως θα μπορούσε να φέρεται λίγο καλύτερα σε όλες μας. Δείχνει σαν να μην υπολογίζει τη φιλία. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Το έχει κάνει και άλλες φορές όταν έβρισκε σύντροφο.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στον συνεργάτη μας ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή, κύριο Δημήτρη Κατσαρό.Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που συμβαίνει είναι ότι λαμβάνουμε μια υπερπληρότητα από τη σχέση μας και καλύπτουμε και το φιλικό κομμάτι και το ερωτικό σε σημείο που να μας φαίνεται επιφανειακή η φιλική σχέση, ότι έχει δηλαδή πολύ μικρότερη ένταση συναισθημάτων. Όλα αυτά που λαμβάνουμε από μια φιλία μέσα σε μεγάλο χρονικό διάστημα, ο έρωτας έρχεται να μας το δώσει τόσο γρήγορα… Η ίδια μπορεί να νιώθει και ντροπή… Μπορεί να σκέφτεται, τόσο καιρό έχω να δω τις φίλες μου τώρα πώς θα τις αντικρίσω…


Ίσως δεν πρέπει να είναι τόσο αυστηρή αν και έχει τα δίκια της. Είναι λογικό να νιώθει θυμό, ξαφνικά βρίσκεται χωρίς τη φίλη της αλλά ίσως θα πρέπει να σκεφτεί αν η φίλη της είναι εξαρτημένη από τους συντρόφους της. Είναι μια συμπεριφορά εξαρτητική προφανώς. Περιμένει τα πάντα από τον σύντροφό της και αναβάλει αυτά που πρέπει να κάνει με τη φίλη της. Ας της δώσει χρόνο και υπομονή για να διαπιστώσει αν υπάρχει εμπιστοσύνη στη φιλία της. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη το ζήτημα θα λυθεί.


Και αξίζει με την ευκαιρία να αναφερθούμε και σε μερικά χαρακτηριστικά της αληθινής φιλίας. Είναι η σταθερότητα, η τρυφερότητα και η ειλικρίνεια.


Σταθερότητα σημαίνει ότι εγώ μπορεί να φύγω κάποια στιγμή αλλά εσύ θα είσαι εκεί αι το αντίθετο. Και δεν υπάρχει καχυποψία.


Τρυφερότητα: Το ότι αναγνωρίζουμε τις καλές προθέσεις του άλλου.


Ειλικρίνεια: Όταν λέμε κάτι με καλές προθέσεις είμαστε και αληθινοί. Μπορούμε να πούμε «αυτό που κάνεις δεν μου αρέσει. Αυτό που φοράς δεν είναι καλό» Αλλά το λέμε με αγάπη και δεν παρεξηγιόμαστε. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X