Πώς θα έχω υγιή μαλλιά μετά την παραλία;

Όταν είμαστε είτε στην παραλία είτε απλά κοντά στην θάλασσα έχουμε την αίσθηση ότι τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται και βαραίνουν από την υγρασία και το αλάτι. Αυτό που στην πραγματικότητα μπορεί να τα επηρεάσει τα μαλλιά μας είναι ο αέρας και φυσικά ο ήλιος.

Από την κομμώτρια, Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου 

Βέβαια όλα αυτά δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε αλλά μπορούμε με κάποιες απλές κινήσεις να προσφέρουμε στα μαλλιά μας την προστασία που χρειάζονται.

Για αυτό το λόγο, παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 βήματα που πρέπει να κάνετε συστηματικά και θα δείτε μεγάλη διαφορά!

1) Όταν βρέχεται  τα μαλλιά σας στην θάλασσα ύστερα έχετε την αίσθηση ότι έχουν γίνει σαν στάχια λόγο του αλατιού. Οπότε πριν φύγετε από το σπίτι εκτός από αντηλιακό μην ξεχάσατε να βάλετε στις άκρες λίγο μετάξι ή σιλικόνη.  Φυσικά το παίρνετε μαζί και ανανεώνετε μετά από κάθε βουτιά. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά μένουν απαλά και λαμπερά!

2) Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που διασκεδάζετε στην παραλία και δώστε στα μαλλιά σας την καλύτερη περιποίηση στο πιο κατάλληλο μέρος…Πάρτε μαζί σας μια μάσκα μαλλιών η μια κρέμα και απλώστε τη από τη ρίζα μέχρι άκρη των μαλλιών σας. Έπειτα, μάζεψε τα μαλλιά σου σε ένα κότσο και πιάστα με ένα κλιψάκι (κυκλοφορούν στην αγορά σε πολλά σχέδια και χρώματα. Έτσι δεν χαλάτε το στυλ σας) τα υπόλοιπα γίνονται από μόνα τους. Όσο περισσότερο την αφήσετε τόσο το καλύτερο. Επίσης οι μάσκες ενεργούν καλύτερα σε μια σχετικά υψηλή θερμοκρασία οπότε ο ήλιος θα είναι σύμμαχος σας.

3) Αυτό που πραγματικά μπορεί να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σας είναι ο αέρας. Τα ανακατεύει και τα μπερδεύει με αποτέλεσμα να γεμίζουν κόμπους και στην προσπάθεια σας να τα ξεμπερδέψετε αργότερα, σπάνε οι άκρες. Αν θέλετε οπωσδήποτε να έχετε κάτω τα μαλλιά σας,  φορέστε μια μπαντάνα ή μαζέψτε έστω τα μισά. Γενικότερα το καλύτερο θα ήταν τα μαλλιά σας να είναι μαζεμένα. Κάντε μια χαλαρή γαλλική κοτσίδα ή ψαροκόκκαλο. Με αυτούς τους τρόπους περιορίζετε η έκθεση των μαλλιών στον αέρα που όπως ξανά είπα, αυτός είναι που κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στα μαλλιά.

4) Ο ήλιος εκτός από το ότι σκουραίνει το δέρμα ανοίγει και τα μαλλιά. Αυτό σε άλλες αρέσει και σε άλλες όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι αναπόφευκτο και δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό. Τα μαλλιά λοιπόν θα ανοίξουν είτε βάζετε αντηλιακά προϊόντα είτε όχι. Ο μόνος λόγος που αξίζει να τα χρησιμοποιείτε είναι γιατί περιέχουν πολλά ενυδατικά συστατικά και φυσικά μυρίζουν υπέροχα!

5) Όταν γυρίσετε σπίτι μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε ξανά τα μαλλιά. Μπορεί να βάλατε μετάξι ή μάσκα αλλά αυτό δεν αρκεί… Τα μαλλιά θέλουν ξανά και ξανά την περιποίηση τους.

Tips:

Πριν φύγετε από την παραλία μην πετάξετε το άδειο μπουκαλάκι από το νερό σας… Γεμίστε το με θαλασσινό νερό και πάρτε το μαζί σας. Έτσι θα έχετε εντελώς δωρεάν το καλύτερο προϊόν styling για τα μαλλιά σας!

Σχετικά άρθρα