Βάψε μόνη τα μαλλιά σου, σαν επαγγελματίας!

Η βαφή στο σπίτι είναι μία διαδικασία που συχνά προκαλεί ανησυχία για το τελικό αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία εύκολη υπόθεση που χάρη στην εξελιγμένη σύνθεση των βαφών νέας γενιάς εγγυάται εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το ονειρεμένο χρώμα μαλλιών είναι στο χέρι σας! Χρειάζονται μόνο μερικές καλές συμβουλές και διάθεση για ανανέωση.

Αρχικά διαβάστε καλά τις οδηγίες χρήσης μέσα στο κουτί της βαφής και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Αφαιρέστε κοσμήματα από τον λαιμό σας και προστατέψτε τα ρούχα σας τοποθετώντας μία πετσέτα στους ώμους. Φορέστε τα ειδικά γάντια που περιέχονται στη συσκευασία.

2. Για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τις χρωστικές της βαφής απλώστε λίγη βαζελίνη στη γραμμή του μετώπου (κοντά στις ρίζες των μαλλιών), στους κροτάφους και γύρω από τα αυτιά.

3. Βουρτσίστε καλά τα μαλλιά σας και για τη διευκόλυνσή σας χωρίστε τα σε τέσσερα μέρη και πιάστε τα με μικρά κλάμερ – πιαστράκια.

4. Για τη δημιουργία της βαφής διαβάστε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως στο κουτί και ακολουθήστε ότι λένε κατά γράμμα. Στη συνέχεια ανοίξτε το απλικατέρ με το περιεχόμενο και ξεκινήστε άμεσα την εφαρμογή. Διαφορετικά, εάν πρόκειται για ανάμειξη βαφής, τοποθετήστε τη μέσα σε ένα μπολ και επιστρατεύστε το κλασσικό πινέλο.

5. Ξεκινήστε την εφαρμογή τοποθετώντας το απλικατέρ στις ρίζες και χρησιμοποιήστε το ώστε να ξεχωρίζετε με αυτό τις τούφες των μαλλιών.

6. Εφαρμόστε τώρα την βαφή σε όλο το μήκος των μαλλιών κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

7. Αφήστε τη βαφή να δράση όση ακριβώς ώρα αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης.

8. Αφού δράσει η βαφή, ρίξτε λίγο χλιαρό νερό και κάντε ελαφρύ μασάζ. Μετά λούστε τα μαλλιά σας κανονικά με άφθονο νερό. Σταματήστε μόλις το νερό που πέφτει στην μπανιέρα είναι πια εντελώς καθαρό.

9. Πολύ σημαντικό είναι να κάνετε χρήση της κρέμας μαλλιών που συνήθως περιέχεται στη συσκευασία και βοηθά στη σταθεροποίηση του χρώματος.

 

 

Καλή επιτυχία!

Πηγή: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ

 

Σχετικά άρθρα