Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Πείραμα: Η μια δίδυμη κάπνιζε η άλλη όχι, η διαφορά στο δέρμα
Πείραμα: Η μια δίδυμη κάπνιζε η άλλη όχι, η διαφορά στο δέρμα thumbnail

Πείραμα: Η μια δίδυμη κάπνιζε η άλλη όχι, η διαφορά στο δέρμα

  Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να βάλετε τσιγάρο στο στόμα σας, σκεφτείτε ότι το δέρμα γύρω από τα χείλη σας σύντομα θα μοιάζουν με εκείνα ενός ηλικιωμένου ανθρώπου.


Επιπλέον, θα «βάλετε» σακούλες κάτω από τα μάτια, και περισσότερες ρυτίδες σε όλο το πρόσωπο.


Ερευνητές από το Οχάιο των ΗΠΑ μελέτησαν τις φυσικές διαφορές στα πρόσωπα καπνιστών και μη καπνιστών, με τη διαφορά ότι τα «πειραματόζωα» ήταν δίδυμοι. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και μάλλον αναμενόμενο, καθώς επιβεβαίωσε μια μακρά πεποίθηση: το κάπνισμα όντως γερνάει τον καπνιστή.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του τμήματος Πλαστικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, και έλαβαν μέρος 79 ζευγάρια διδύμων, ηλικίας από 18 και 78 ετών. Κάθε πρόσωπο φωτογραφήθηκε από έναν επαγγελματία φωτογράφο. Οι φωτογραφίες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη ομάδα ήταν τα 45 ζευγάρια, εκ των οποίων ο ένας από τους δυο αδελφούς κάπνιζε. Η άλλη ομάδα αποτελούνταν από τους καπνιστές, αλλά σε κάθε ζευγάρι, ο ένας από τους διδύμους, κάπνιζε τουλάχιστον πέντε χρόνια περισσότερο από τον άλλον.


Δύο γιατροί και ένας φοιτητής της ιατρικής μελέτησε τις φωτογραφίες των διδύμων και έβγαλε μερικά σοκαριστικά συμπεράσματα από τα χαρακτηριστικά των προσώπων.
Στην περίπτωση της πρώτης ομάδας, οι μελετητές  σημείωσαν ότι ο καπνιστής αδελφός εμφανίστηκε γερασμένος κατά 57% σε σχέση με τον δίδυμο αδελφό του. Στη δεύτερη ομάδα, ο μακροχρόνιος καπνιστής έμοιαζε γερασμένος κατά 63%.
  


 

Πηγή: www.ifimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X