Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Eνοικιαζόμενα ακίνητα: Ζητούν ποσοστό επί του τζίρου αντί για ενοίκιο
Eνοικιαζόμενα ακίνητα: Ζητούν ποσοστό επί του τζίρου αντί για ενοίκιο thumbnail

Eνοικιαζόμενα ακίνητα: Ζητούν ποσοστό επί του τζίρου αντί για ενοίκιο

Με τις τιμές των ενοικίων να πέφτουν κατακόρυφα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις καταστημάτων που μισθώθηκαν χωρίς την υποχρέωση καταβολής ενοικίου από την πλευρά του καταστηματάρχη, αλλά με συμφωνία των δύο πλευρών για καταβολή ενός μέρους του τζίρου στον ιδιοκτήτη. 

Εν ολίγοις, τα έσοδα επιμερίζονται μεταξύ των δύο πλευρών, όπως ακριβώς συμβαίνει στις ενοικιάσεις χώρων στα εμπορικά κέντρα. Κατά κανόνα, οι σχετικές συμφωνίες προβλέπουν την καταβολή ενός ποσοστού της τάξεως του 5%-10% από τα μηνιαία έσοδα του καταστήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» σε περιοχές με χαμηλή ζήτηση, όπως π.χ. το κέντρο της Αθήνας (παράπλευρες οδοί), πολλοί ιδιοκτήτες παραχωρούν το ακίνητό τους χωρίς ενοίκιο και χωρίς ποσοστό επί του τζίρου, αρκεί ο καταστηματάρχης να συντηρεί το ακίνητο, να επισκευάζει τυχόν φθορές και φυσικά να αποπληρώνει όλα τα έξοδα, δηλαδή κοινόχρηστα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δημοτικά τέλη και φυσικά τους φόρους, δηλαδή το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων και από το επόμενο έτος τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρόκειται για μια ακραία επιλογή, που όμως καταδεικνύει το μέγεθος της κρίσης στην εν λόγω κατηγορία ακινήτων.


Πηγή: www.real.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X