Έλαια για όμορφα μαλλιά και απαλό σώμα!

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται όλο και περισσότερα τα έλαια για το σώμα και τα μαλλιά και όχι άδικα γιατί είναι άκρως αποτελεσματικά. Εδώ σας προτείνουμε κάποια από τα προϊόντα που μας αρέσουν.

Όλα τα έλαια μαλλιών χρησιμοποιούνται με τους εξής τρόπους:

Μπορείτε να βάλετε μια μικρή ποσότητα σε βρεγμένα μαλλιά και να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά. Το έλαιο θα τα ενυδατώσει και θα τα φροντίσει. Μπορείτε να τα βάλετε σε βρεγμένα μαλλιά πριν το πιστολάκι για λάμψη και προστασία από την θερμότητα. Και τέλος, μπορείτε να το έχετε στην τσάντα σας και να το χρησιμοποιήσετε σε στεγνά μαλλιά κατά την διάρκεια της ημέρας και όποτε βλέπετε ότι θα θέλατε να είναι τα μαλλιά σας πιο περιποιημένα. Μπορείτε να απλώσετε το λάδι άφοβα από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, μιας και απορροφάται αμέσως και αφήνει μόνο λάμψη, θρέψη και ένα πολύ ωραίο άρωμα.

Παρακάτω σας προτείνουμε το αγαπημένο έλαιο της Kerastase “Elixir Ultime” που μπορείτε να το προμηθευτείτε σε επιλεγμένα κομμωτήρια και διατίθεται σε τέσσερις τύπους, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας (ταλαιπωρημένα/βαμμένα κτλ). Η υφή του είναι πολύ απαλή, το άρωμα του πολύ διακριτικό και ωραίο. Βελτιώνει αμέσως την υφή και την εμφάνιση φριζαρισμένων και άτονων μαλλιών. Το Mythic Oil της σειράς L’oreal Professionnel (σε επιλεγμένα κομμωτήρια) με έλαια αβοκάντο και σταφυλιού είναι από τα κορυφαία στην αγορά, με πολύ ελαφριά σύνθεση αλλά έντονο αποτέλεσμα. Το Fructis Miraculous Oil μπορείτε να το προμηθευτείτε και σε καταστήματα με είδη ομορφιάς. Περιέχει αργανέλαιο, που θεωρείτε από τα πιο καλά και αποτελεσματικά έλαια, και αφήνει τα μαλλιά πολύ απαλά και λαμπερά.

Τα έλαια μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στο σώμα για βαθιά ενυδάτωση και λάμψη!

Σας προτείνουμε εδώ το Nivea Q10 Firming Body Oil, το οποίο όχι μόνο ενυδατώνει αλλά και συσφίγγει το δέρμα λόγω του ενζύμου Q10 που περιέχει. Το λάδι σώματος της Petit Marseillais με βούτυρο καριτέ και αργανέλαιο έχει πολύ όμορφο άρωμα και ενυδατώνει βαθιά το δέρμα, δίνοντας του λάμψη. Επιπλέον η συσκευασία σπρέι βοηθάει στην εύκολη επάλειψη. Και τέλος το Vaseline Intensive Care με άρωμα cocoa butter και σε μορφή τζελ απλώνεται άνετα και το άρωμα που αφήνει είναι πολύ γλυκό και ευχάριστο. Όλα τα προϊόντα αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με είδη ομορφιάς αλλά και στα σούπερ μάρκετ.

Αυτό που πρέπει να προσέχει κανείς είναι πως θα κάνει την εφαρμογή του ελαίου στο δέρμα. Σε αντίθεση με τις κρέμες σώματος, όπου συνήθως παίρνουμε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα και την απλώνουμε σε ολόκληρο το σώμα, το λάδι απλώνεται διαφορετικά:

Παίρνουμε λίγη ποσότητα, την απλώνουμε εκεί που θέλουμε, “τρίβουμε” λίγο παραπάνω – απ’ ότι συνήθως κάνουμε με τις κρέμες σώματος- και φροντίζουμε να απορροφηθεί σωστά. Μετά συνεχίζουμε την επάλειψη. Το κόλπο δηλαδή είναι να απλώνουμε λίγο-λίγο και να έχει απορροφηθεί σωστά (να μην έχει αφήσει πολύ γυαλάδα στο δέρμα). 

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των ελαίων είναι ότι “σφραγίζει” την υγρασία μέσα στο δέρμα, κάτι ιδανικό για τις θερμοκρασίες που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, μιας και το δέρμα μένει καθαρό, ευωδιαστό και απαλό για μεγάλη διάρκεια, ακόμα και μέσα στον καύσωνα!

Σχετικά άρθρα