Ηπειρώτικη μανιταρόπιτα!

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 8-10 μερίδες</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: small;">3/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 700 γραμμάρια)</span><br /><span style="font-size: small;">3 κουταλιές ελαιόλαδο λίγο αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">1 ποτήρι κρύο νερό</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: small;">5-6 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">1 κιλό, μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (Αγαρικά, Αμανίτες, Βωλίτες. Κανθορίσκοι, Κρατερέλλοι, Μακρολεπιότες)</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">4 αυγά</span><br /><span style="font-size: small;">4-5 κουταλιές ελαιόλαδο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: small;">Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνετε το ζυμάρι. Το χωρίζετε σε πέντε κομμάτια που τα πλάθετε στρογγυλά και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Στη συνέχεια ανοίγετε πέντε φύλλα, από τα οποία τα τρία, ένα-ένα, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη συναρμολόγηση</span><br /><span style="font-size: small;">Σε τηγάνι σοτάρετε καλά τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα.</span><br /><span style="font-size: small;">Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε το πρώτο φύλλο, ξαναλαδώνετε και στρώνετε το δεύτερο φύλλο (και τα δύο αυτά είναι άψητα).</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Στη συνέχεια στρώνετε το τρίτο φύλλο, το οποίο έχετε ήδη ψήσει. Προσθέτετε τη μισή γέμιση, ένα ακόμα ψημένο φύλλο και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Το πέμπτο ψημένο φύλλο το τρίβετε μέσα στη γέμιση. Η πίτα από πάνω μένει ανοιχτή, δηλαδή δεν τη σκεπάζουμε με φύλλο*. Κόβετε την πίτα σε κομμάτια πριν τη φουρνίσετε.</span><br /><span style="font-size: small;">Ρίχνετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200 °C για 45 λεπτά περίπου.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα