Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Απιστία στο χώρο της δουλειάς: Πώς μπορούμε να την προλάβουμε;
Απιστία στο χώρο της δουλειάς: Πώς μπορούμε να την προλάβουμε; thumbnail

Απιστία στο χώρο της δουλειάς: Πώς μπορούμε να την προλάβουμε;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Πρόσφατα μάθαμε στη δουλειά για ένα περιστατικό απιστίας. Ένας παντρεμένος συνάδελφος μάλλον έχει συνάψει σχέση με μια κοπέλα που και αυτή δουλεύει σε εμάς και το θέμα είναι ότι ο άνδρας αυτός είναι παντρεμένος. Γιατί συνήθως οι άνδρες απιστούν τη γυναίκα τους με κάποια άλλη από τη δουλειά και τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξωσυζυγική σχέση σε χώρο εργασίας; Ευχαριστώ.


Αγαπητή  αναγνώστρια θέσαμε το ερώτημά σας στον συνεργάτη μας, ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή, κύριο Δημήτρη Κατσαρό.Πολλές γυναίκες όταν ακούν για περιστατικά απιστίας ανησυχούν μήπως αυτό συμβεί και στη δική τους σχέση. Ας δούμε λοιπόν τι κάνει έναν άνδρα να συνάψει παράνομη σχέση με κάποια γυναίκα από τον χώρο εργασίας του. Συμβαίνει συνήθως στη δουλειά να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί να παίρνουμε πολύ σοβαρά τις καταστάσεις και δεν φροντίζουμε να υπάρχει κάτι ευχάριστο όμορφο και γλυκό στις τόσες ώρες που περνάμε στο γραφείο. Δηλαδή έχουμε χωρίσει το χρόνο μας σε αυτό που πρέπει να κάνουμε και σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αυτό το πράγμα μας δημιουργεί μιαν ένταση όσον αφορά την ηδονή. Μας δίνει μια αίσθηση μιας μεγάλης απόλαυσης όταν η ηδονή πρέπει να διακοπεί για την υποχρέωση αλλά αυτό κάνει την υποχρέωση ακόμα πιο δύσκολη.


Όταν κάτι είναι πολύ σοβαρό και επιτακτικό μια απόσπαση της προσοχής σε κάτι ελκυστικό παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί μας δίνει την αίσθηση της διαφυγής. Αυτή η συμπεριφορά είναι εγγενής σε όλους τους ανθρώπους και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μεταφραστεί σαν μια τάση για απιστία. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απιστία αλλά συχνά για τάση να ξεφύγει κάποιος από την σοβαρότητα και την πίεση που μπορεί να υφίσταται από το μιτίβο της καθημερινότητας που μπορεί να γίνει καταναγκαστικό.


Υπάρχει και ο σαφής διαχωρισμός μεταξύ δουλειάς και εργασίας που πολλές φορές ας θέτει και ψυχολογικά όρια. Συμβαίνει πολλές φορές συναισθηματικά η γυναίκα να είναι απούσα στη δουλειά, λόγω αυτού του σαφούς διαχωρισμού ανάπαυλας, αναψυχής, σπιτιού και εργασίας. Σαν να ξεχνάμε ότι υπάρχει κάτι έξω από την κατάσταση που ζούμε στη δουλειά. Αυτή τη στιγμή αυτό που συμβαίνει στη δουλειά μας κάνει να ξεχνάμε οτιδήποτε βρίσκεται έξω από αυτό.


Τι μπορεί μια γυναίκα να κάνει για να προλάβει μια τέτοια κατάσταση; Είναι θέμα καθαρά επικοινωνίας. Να συζητά μαζί του για τη δουλειά,  να κάνει μια προσπάθεια να μπει στο περιβάλλον του το εργασιακό όσο βαρετό και αν ακούγεται αυτό για μια γυναίκα, να τον ρωτάει για τη δουλειά, για τις δυσκολίες που εκεί αντιμετωπίζει. Να νιώσει ο άνδρας της ότι μπορεί να επικοινωνήσει κάποια πράγματα της δουλειάς στο σπίτι, χωρίς βέβαια αυτό να επιβαρύνει την σχέση και να γίνεται σε υπερβολικό βαθμό. Έτσι δεν θα υπάρχουν όρια και θα νιώθει ότι μπορεί να απελευθερωθεί από κάποια βάρη εκφράζοντάς τα και στο σπίτι.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X