Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σεξ: Πώς μπορείς να κάνεις μια γυναίκα να λάμπει!
Σεξ: Πώς μπορείς να κάνεις μια γυναίκα να λάμπει! thumbnail

Σεξ: Πώς μπορείς να κάνεις μια γυναίκα να λάμπει!

Ακόμα και η πιο απλή αλληλεπίδραση με τους άνδρες κάνει τις γυναίκες να λάμπουν! Σύμφωνα με μια νέα μελέτη , ακόμα και η πιο απλή αλληλεπίδραση των γυναικών με το αντίθετο φύλο μπορεί να επιφέρει μια ιδιαίτερη λάμψη στο πρόσωπό τους. Οι ερευνητές μάλιστα βρήκαν πως ακόμα και μια επαφή  χωρίς κανένα σεξουαλικό χαρακτηριστικό, ή υπονοούμενο, μπορούσε να προκαλέσει μια εμφανής αύξηση της θερμοκρασίας στο πρόσωπο της γυναίκας.


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Παναγιώτης  Δαλαμαρίνης, Βιολόγος,  επιστημονικός συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου  Αθηνών.


Πιο συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε τη μέθοδο της θερμικής απεικόνισης για να ανιχνεύσει τις αλλαγές στις ετεροφυλόφιλες γυναίκες, κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης τους με άλλα άτομα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η θερμοκρασία του προσώπου των γυναικών ανέβαινε, κάποιες φορές χωρίς να γίνει αντιληπτό από τις ίδιες , όταν αλληλεπιδρούσαν με το αντίθετο φύλο.


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξέλιξη της θερμικής απεικόνισης, έτσι ώστε στο μέλλον να καταγράφει τα επίπεδα στρες και συναισθήματος. Μια πιθανή εφαρμογή της, για παράδειγμα, θα ήταν στις δοκιμασίες ανίχνευσης ψεύδους.


Η  συγγραφέας της μελέτης διευκρίνισε ότι μετρήθηκαν οι θερμοκρασίες του δέρματος των γυναικών στην περιοχή της παλάμης, του άνω άκρου, του προσώπου και του στήθους. Η πιο μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας εντοπίστηκε στην περιοχή του προσώπου , όπου σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε και έναν ολόκληρο βαθμό. Η αντίδραση αυτή παρατηρήθηκε μόνο κατά την αλληλεπίδραση με άνδρες, ενώ κατά την επαφή τους με άλλες γυναίκες η αύξηση της θερμοκρασίας ήταν πολύ μικρή.


Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι αλλαγές αυτές έλαβαν χώρα σαν απάντηση σε μια απλή κοινωνική αλληλεπίδραση χωρίς να έχει γίνει κάποια πειραματική τροποποίηση του συναισθήματος , ή της διέγερσης. Πράγματι, οι συμμετέχοντες δε δήλωσαν να αισθάνονται ντροπή, ή αμηχανία σε κάποια φάση της αλληλεπίδρασης.


Ο νέος στόχος των ερευνητών είναι να διερευνήσουν εάν οι αλλαγές αυτές μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τρίτους και σε ποιο βαθμό επηρεάζουν τις κοινωνικές επαφές.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X