Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Εφηβεία: Λόγοι που τα κορίτσια ξεκινούν πολύ νωρίς το σεξ
Εφηβεία: Λόγοι που τα κορίτσια ξεκινούν πολύ νωρίς το σεξ thumbnail

Εφηβεία: Λόγοι που τα κορίτσια ξεκινούν πολύ νωρίς το σεξ

Παράγοντες που οδηγούν τα έφηβα κορίτσια να έχουν νωρίς την πρώτη τους σεξουαλική επαφή: Σε μία μελέτη οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο αριθμός των κοριτσιών που αρχίζουν να έχουν σεξουαλικές επαφές πριν από τα 16 τους χρόνια αυξάνεται ανησυχητικά. Το άρθρο επιμελήθηκε η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα 
του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εξετάζουμε τους λόγους πίσω από αυτή την τάση …

Αυταρχικοί γονείς

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η στενή παρακολούθηση των γονέων προς τα παιδιά τους φαίνεται να οδηγεί τον έφηβο σε αυξανόμενη σεξουαλική δραστηριότητα. 

Προφανώς, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί η άποψη αυτή, ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν πως η ελευθερία στα παιδιά θεωρείται απαραίτητη.

Κατανάλωση αλκοόλ


Η κατανάλωση αλκοόλ στους εφήβους έχει κατηγορηθεί ότι ωθεί τους νέους να έρθουν σε σεξουαλική επαφή παρά τη θέλησή τους, προκαλώντας επίσης μια "επιδημία" στις επισφαλείς ερωτικές επαφές.

Οι νέοι παραδέχονται ότι, όταν βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ, κάνουν πιο εύκολα σεξ, ενώ, σύμφωνα με μελέτη, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το σεξ οδηγούν σε εφηβικές εγκυμοσύνες αλλά και σε έξαρση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Σύμφωνα με μελέτη, τα Μ.Μ.Ε. μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη σεξουαλική ζωή των εφήβων. Τηλεοπτικές σειρές, περιοδικά και βιβλία που απευθύνονται σε νέους επικεντρώνονται ιδιαίτερα στο σεξ, χωρίς να αναφέρουν καθόλου μεθόδους αντισύλληψης αλλά και προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. 

Έξαρση των ομοφυλοφιλικών τάσεων στα έφηβα κορίτσια


Τα κορίτσια έρχονται σε σεξουαλική επαφή μεταξύ τους πιο συχνά από ποτέ. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 11% των 17χρονων κοριτσιών έχει έρθει σε επαφή με άλλα κορίτσια, σε σύγκριση με μόλις 5% το 2002.

Το "Sexting είναι φυσιολογικό" για τα κορίτσια ηλικίας ακόμη και 14 ετών!


Μια νέα μελέτη τονίζει πως ο αριθμός κοριτσιών που στην πρώιμη εφηβεία στέλνει ερωτικές φωτογραφίες στο αγόρι τους είναι ραγδαία αυξανόμενος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος της σεξουαλικής κακοποίησης NSPCC, Jon Brown, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός 12χρονων και 13χρονων κοριτσιών δέχεται πιέσεις από τους συντρόφους του να τους στέλνουν ερωτικές φωτογραφίες. 

Το ζήτημα του βάρος

Μια νέα μελέτη έδειξε ότι το βάρος ή η αντίληψη των έφηβων κοριτσιών για το βάρος τους μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στη συμμετοχή τους σε επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ διαπίστωσε ότι τα κορίτσια που ήταν παχύσαρκα -ή που νόμιζαν ότι ήταν-, όπως επίσης και οι πολύ αδύνατες έφηβες είχαν μικρότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό, σε σχέση με τα κορίτσια κανονικού βάρους.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X