Χυλοπίτες με μελιτζάνες

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: small;">500 γραμμάρια χυλοπίτες</span><br /><span style="font-size: small;">μυζήθρα ή πεκορίνο</span><br /><span style="font-size: small;">3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους</span><br /><span style="font-size: small;">2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές ροδέλες</span><br /><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο λειωμένο</span><br /><span style="font-size: small;">1 πράσο</span><br /><span style="font-size: small;">μία κόκκινη πιπερίτσα</span><br /><span style="font-size: small;">1 κιλό ντομάτες τριμμένες</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι πελτέ</span><br /><span style="font-size: small;">μαϊντανό, βασιλικό</span><br /><span style="font-size: small;">2-3 φύλλα δάφνης</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο</span><br /><span style="font-size: small;">½ κουταλάκι ζάχαρη</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες. Τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε για 1 ώρα. Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις στραγγίζουμε.</span><br /><span style="font-size: small;">Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα περίπου για 7 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και δυο κούπες νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15′. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις χυλοπίτες, αφήνουμε να πάρουν 1 -2 βρά­σεις και σβήνουμε τη φωτιά.</span><br /><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε περίπου 20 λεπτά μετά το τέλος του μαγειρέματος και πασπαλίζουμε με μυζήθρα ή πεκορίνο.</span><br /><span style="font-size: small;">Συνοδεύονται ιδανικά, με τυρί φέτα και ελιές.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Πηγή : Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα