Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Συγκλονιστικό βίντεο-Δείτε πως ένας υπολογιστής καταφέρνει και βρίσκει τους παιδόφιλους παγκοσμίως
Συγκλονιστικό βίντεο-Δείτε πως ένας υπολογιστής καταφέρνει και βρίσκει τους παιδόφιλους παγκοσμίως thumbnail

Συγκλονιστικό βίντεο-Δείτε πως ένας υπολογιστής καταφέρνει και βρίσκει τους παιδόφιλους παγκοσμίως

Ο εντοπισμός των παιδόφιλων online συνιστούσε επί μακρόν ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα για τις αρμόδιες αρχές ανά τον κόσμο – ένα πρόβλημα που βρήκε τη λύση του μέσω της ίδιας της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα υπό τη μορφή ενός τρισδιάστατου εικονικού μικρού κοριτσιού ονόματι «Sweetie» («Γλυκούλα»).


Η μικρή Φιλιππινέζα-δόλωμα αποτελεί δημιούργημα του οργανισμού Terre des Hommes International Federation και μέσα σε μόλις δύο μήνες έχει συμβάλλει τα μέγιστα στον εντοπισμό χιλίων περίπου ενήλικων παιδόφιλων από 71 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι επιχειρούσαν να πληρώσουν ανήλικα παιδιά από χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου προκειμένου να τους ικανοποιήσουν σεξουαλικά μέσω webcam.


Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα παραδώσει στην Interpol πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό όπου καταγράφονται οι κινήσεις των παιδόφιλων, καθώς και πλήθος ενοχοποιητικών στοιχείων.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNET, ερευνητές δημιούργησαν μέσω ψηφιακής μοντελοποίησης ένα ανήλικο κορίτσι με χαρακτηριστικά Φιλιππινέζας. Κατόπιν, μέσω ειδικού λογισμικού κατάφεραν να ελέγξουν τον τόνο και τη χροιά της φωνής, τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις ώστε το αποτέλεσμα να είναι απολύτως ρεαλιστικό.


Όση ώρα η μικρή εικονική Φιλιππινέζα συνομιλούσε με τους επίδοξους παιδόφιλους, οι ερευνητές χάκαραν τους υπολογιστές τους και αντλούσαν πολύτιμα στοιχεία για τον εντοπισμό τους (προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αριθμούς τηλεφώνου, εικόνες, βίντεο κ.ά.).


Για να έχει ο αναγνώστης μία πιο ολοκληρωμένη ιδέα του πώς ακριβώς λειτουργεί το εν λόγω σύστημα σε πραγματικές συνθήκες αλληλεπίδρασης με άλλους χρήστες, μπορεί να παρακολουθήσει το σύντομο βίντεο που ακολουθεί
Πηγή: /www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X